promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Halálra késelték az olimpiai bronzérmes műkorcsolyázót
Borítókép:  Forrás: astanatimes.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Kazinform kazah állami hírügynökség információját több online médium is hamar átvette: csütörtökön megkéselték a 2014-es szocsi téli olimpián bronzérmet szerző Denis Tent. A 25 éves műkorcsolyázó épp az autójához igyekezett a kazah fővárosban, Almatiban, amikor észrevette, hogy két tolvaj megpróbálja meglovasítani kocsijának visszapillantó tükrét. A két férfi nem menekült el, hanem rátámadt az őket felelősségre vonó Tenre, és egyikük egy késsel combon szúrta.

A sportolót hamar kórházba szállították, de a sebe olyan mély volt, hogy nem tudták megmenteni az életét. - Sajnos elveszítettük – nyilatkozta a BBC tudósítása szerint az egyik kormányzati sajtós.

A csapatban olimpiai bronzérmes Adam Ribbon amerikai műkorcsolyázó Twitteren a következőket írta búcsúzsképp: - Mindenkivel annyira kedves volt mindig, nekem és másoknak is komoly inspirációt adott. Denis, köszönöm, hogy megmutattad, hogyan kell bajnokká válni. Túl kevés volt az idő, amit velünk tölthettél...

Ten 1993-ban született Almatiban, születi koreaiak voltak. A karatét, a teakwandót, az úszást és a teniszt is kipróbálta, mielőtt műkorcsolyára váltott. A civil karrierjére is szánt időt, 2015 óta egy gazdasági egyetemre járt.

Ő volt Kazahsztán első műkorcsolyázója, aki olimpián és világbajnokságon vett részt, ráadásul tehetséges is volt abban, amit csinált. 2013-ban Londonban ezüst, 2015-ben Sanghajban bronzérmet szerzett egyéniben a világbajnokságon. A szocsi olimpián harmadik lett ugyancsak egyéniben, a Téli Ázsia Játékokon viszont aranyérmes vehetett át. Felkészüléseit az Egyesült Álllamokban, Oroszországban és Kazahsztánban végezte mostanáig.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás