promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Grúzveréssel kezdte az Eb-t a magyar válogatott
Borítókép:  Forrás: infostart.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A robusztus grúzok kellemetlen meglepetéssel kezdték a meccset: Nagy Viktor bátran kiúszott a kapujából labdát szerezni, s a bírók kiszórták. Vámos Mártonnak ezúttal nem edzésen, éles helyzetben kellett beállnia védeni, furcsa jelenet volt, annyi szent. Kavtaradze kihasználta a lehetőséget.

Mezei Tamás és Bedő Krisztián szállította az emberelőnyöket az első negyedben, Bátori és Zalánki pedig a gólokat. Majd Bedő is szépen fejezett be egy fórt. Neki Barcelona az egyik kedvenc városa, 2013-ban itt lett világbajnok úgy, hogy Kis Gábor nem tudott a csapattal tartani sérülés miatt, s helyette mehetett a szőke center. Rajta kívül Vámos Márton, Nagy Viktor és Bátori Bence ünnepelt ugyanitt öt évvel ezelőtt.

A grúzok nem sűrűn örülhettek győzelemnek az Európa-bajnokságok történetében. 2014-ig ki sem jutottak a tornára, azóta tizennégy meccsük volt, ebből egyetlen egyet tudtak megverni. A Dinamo Tbilisziben edződik a keret nagy része, amely ugyancsak nem világverő csapat. Ellenünk utoljára 2016-ban játszottak, akkor barátságos meccsen, a Világligában és az Eb-n is alapos verést kaptak tőlünk.

4-2-es vezetésünknél büntetőt ítéltek Grúziának (Georgia a hivatalos neve az országnak), s Nagy Viktor szép védése kellett, hogy ne jöjjenek fel egy gólra. Szenvedett időnként a magyar csapat, a kapufa sem volt velünk. A Romában edződő Bitadze csavargóljára még Nagy Viktor is csettintett – egy fintor kíséretében. 2-2-re hozta a második negyedet az ellenfél, ami kissé kellemetlennek tűnt magyar szempontból.

Subladze kapust továbbra sem tornáztattuk meg túlságosan, így az utolsó negyed hetedik harmadik percében léptünk el először négy góllal. Zalánki robbantott a bal alsóba (9-5). A végére hízott a legnagyobbra a különbség, Bátori Bence a jobb szélről ágyúzott előnyből a rövid alsóba, majd Zalánki púpozta ki a bal alsót. A pontot Vámos tette fel az i-re, nagy gólt ragasztott Subladze kapujába, 12-5 a vége. 

Az biztos, hogy Olaszország ellen szerda este (20.30) ez kevés lesz, sokkal kreatívabban, gyorsabban kell vízilabdázni. Apró érdekesség, hogy Montenegró is megszenvedett a nyitómeccsen a franciákkal (8-6).

(Gabay Balázs)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás