promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csak gyakorlott úszók vágjanak neki a Balaton-átúszásnak!
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A szombaton várható szélviszonyok és hullámzás miatt a gyakorlott, szabadvízi úszásban tapasztalt, megfelelő erőnléttel rendelkezők vágjanak neki a Balaton-átúszás 5,2 kilométeres távjának, és minél korábbi időpontban – hívta fel a figyelmet Máth István főszervező, aki körülbelül nyolcezer résztvevőre számít.

A met.hu az eseményre készített prognózisa szerint a reggeli órákban még mérsékelt, 15-20 km/órás erősségű lökésekkel kísért északnyugati szél lesz, ami a délelőtt folyamán megélénkül, és nyugati-északnyugatira változik. A legerősebb széllökések ereje 35 km/óra körüli erősségűre nő a későbbiekben. A hullámok magassága a Révfülöp-Balatonboglár közötti táv felén túl elérheti a 25 centimétert. A déli parthoz közeledve egy-egy tarajos hullám is kialakulhat.

A víz hőmérséklete a reggeli órákban 23-24, délután 24-25 fok körül alakul. Túlnyomóan napos, száraz lesz az idő. A Balaton-parton a reggeli hőmérséklet 20, a kora délutáni 28-29 fok körül várható. Erős, égető napsütésre kell számítani – a met.hu tájékoztatása szerint.

Az időjárás stabil lesz, de a szél- és hullámviszonyok, valamint a víz – amelyben az átlagos úszó 3-4 órát tartózkodik – hőfoka miatt elmondható, hogy idén nehezebb lesz teljesíteni a Balaton-átúszást, mint az elmúlt években – a szervezők közlése alapján.

Ahogy minden évben, idén is lesznek sztárindulói a Balaton-átúszásnak: két olimpiai bajnok vízilabdázó, Biros Péter és Székely Bulcsú is a habokba veti magát. Biros a gyermekeit is hozza, egyikük versenyszerűen úszik, iparkodnia kell, ha tartani akarja a lépést, bár ő is úszóként kezdte.

A révfülöpi kikötő melletti focipályánál (Halász utca 7.) lesz, a cél a boglári Platán Strandnál. A rajtolásra reggel 7.30 és dél között van lehetőség, a célbaérés legkésőbbi időpontja pedig 16 óra.

Orvosi igazolást érdemes előre csináltatni, a dokumentum kötelező az induláshoz, a helyszínen tuti, hogy sorba kell állni érte.

A Balaton-átúszásról itt talál részletes információkat.

(TK)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás