promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Luka Modric: Lebecsültek minket
Borítókép:  Forrás: Getty
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Horvátország történelmi sikert ért el azzal, hogy bejutott a 2018-as világbajnokság döntőjében. Természetesen az ország fővárosában, Zágrábban hatalmas ünneplést csaptak a szurkolók, a másnap pedig a horvát lapokban minden az elért eredményről szólt.

Mint a Horvátország egyik vezető portálja, a 24sata.hr a Nemzeti Sport szerint fogalmazott: „Nem, ez nem egy film! Végül itt vagyunk. Lehet kiabálni, ünnepelni, egész éjszaka írhatnánk a srácokról, akik véghez vitték ezt az egészet – ez egy csoda!” A Sportske Novosti pedig ennyit írt: „Álom, álom, álom. Döntőben vagyunk!”

A horvát válogatott szövetségi kapitánya, Zlatko Dalic pedig arról beszélt, hogy történelmet írt csapat. „Lehet, nincs olyan stadionunk, amelyben az ősszel rajtoló Nemzetek Ligájában fogadhatjuk az ellenfeleket, de van szívünk és büszkeségünk" – válaszolt arra a kérdésre a szakember, hogy mit jelent egy olyan kis ország, mint a négymillió lakosú Horvátország számára a fináléba jutás.

A csapat játékosa, Luka Modric kifejtette, az angol újságírók és televíziós szakértők lebecsülték őket, de ez nagy hiba volt. „Természetesen mi is hallottuk és olvastuk a szavaikat, de mind azt mondtuk: na, majd meglátjuk, hogy ki a fáradt!”– fogalmazott.

Míg Sime Vrsaljko az Atlético Madrid és a horvát együttes jobbhátvédje kiemelte. „Az általános vélekedés szerint ez az angol már nem ívelget, hanem eltérő stílusban futballozik, ám amikor nyomást helyeztünk rájuk, rögtön kiderült: nem változtak.”

Ide kattintva találja a torna teljes menetrendjét, valamint a mérkőzések eredményeit!

(HZS)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás