promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A fáradtság lehet a horvátok veszte
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Miután Franciaország 1-0-ra legyőzte Belgiumot a világbajnokság felső ágának elődöntőjében már csak az a kérdés, hogy Horvátország vagy Anglia lesz-e az ellenfél. Amennyiben adatsorok, statisztikai mutatók alapján kellene megtippelni a kimenetelt, akkor van miből választani.

A Sky Sports ugyanis több mutatót is összeszedett. Kezdve a legalapvetőbbel, mint az eddig gólt szerző játékosok. Ezt a listát természetesen Harry Kane vezeti, aki eddig a tizenegy angol találatból hatot szerzett, míg a másik oldalon Modric kettő góllal első a házi góllövőlistán. Az azért mindenképp érdekes, hogy kétszer annyi horvát szerzett a torna elődöntős szakaszáig gólt, mint angol. Tehát míg az egyik oldalon Kane személyében egy emberre koncetrálódik a támadójáték, addig a másik oldalon a figyelem megoszlik.

Fontos játékelemre mutat rá a szögletből elért találatok sora. Hiszen Anglia nyolc gólt szerzett pontrúgás után, míg Horvátország csak hármat. Van tehát mire készülniük a horvátoknak, ha ellenfelük szöglethez vagy szabadrúgáshoz jut.

Szintén érdemes szót ejteni a megnyert párharcokról, ebben egy kicsivel jobban teljesítenek a horvátok: egész pontosan 360-323 az arány.

De talán, ami a legérdekesebb az eddig megtett távolságok és a sprintek száma. Mivel Horvátország a nyolcaddöntőjét és negyeddöntőjét is tizenegyesekkel abszolválta, nem meglepő, hogy a 6009 perc alatt megtett 580 km-es távolság, a másik oldalon ez a szám 5685 perc/565 km. Ugyanakkor sokkal fontosabb a távolságnál az intenzitás, azaz mekkora távolságot futottak nagy sebességgel a csapatok.

Az Index által kiszúrt FIFA adatokból kiderül, a sprintek tekintetében nagy a fölény Anglia javára. Ebben az esetben a fölény azt jelenti, hogy kevesebbszer kellett megerőltetnie magát a szigetországi csapatnak, szemben mostani ellenfelével. Hiszen Gareth Soutgate csapata 1726-szor sprintelt, addig Zlatko Dalic legénysége 1946 alkalommal.

Ide kattintva találja a torna teljes menetrendjét, valamint a mérkőzések eredményeit!

(Havasi Zsolt)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás