promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas butaságot csinál a wimbledoni teniszbajnokság
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A hagyománytisztelet egy dolog, de más az, amikor valami már átmegy maradiságba. Természetesen Wimbledonnak van a legnagyobb múltja a Grand Slam tornák között, de a rugalmatlansága miatt egyre többen kritizálják az évek során, köztük én is. Mint tudjuk, még ahhoz is csökönyösen tartja magát a bajnokság, hogy kötelező fehérbe pályára lépni. Volt olyan, hogy Piros Zsombornak át kellett cserélnie az alsógatyáját, mert fekete volt rajta fehér helyett. Így van, Zsombival alsógatyát cseréltettek. Nincs a világon még egy olyan torna, ami ilyen szigorúan venné a játékosok viseletét.

Közben minden évben elmondom, hogy a Roland Garros és a Wimbledon túl közel van egymáshoz dátumban. A játékosoknak szerintem nincs elég idejük arra, hogy regenerálódjanak a két Grand Slam torna között. Lásd ezért Federer nem is indul a Garroson, Nadal meg pl. nem is lépett pályára füves ATP versenyen, hanem azonnal Wimbledonnal kezdett. Wimbledont kizökkenteni nem lehet, mert úgy ragaszkodnak a szabályaikhoz, mint kisgyerek a csokijához. Lehet már egyszer leesett a földre, lehet kicsit olvadt is, de nem fogja odaadni. Miért is érdekelné őket, hogy két nagy esemény összecsúszhat?

„Néhány évvel ezelőtt elmondtuk, hogy a döntő 14 órakor kezdődik, és ez így is van minden esztendőben” – mondta Richard Lewis, az All England Tennis Club elnöke. Gúnyosan azt is hozzátette, hogy ők sem kérték a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget, hogy fontolják meg a vb-döntő kezdési időpontjának módosítását. „Nagy az érdeklődés, minden jegy elkelt. Egyáltalán nem tervezzük, hogy bármin is változtatunk” – mondta az elnök.

Na, de mi is ezzel a baj? Csupán az, hogy Anglia simán ott lehet a döntőben. A csapat egyszer jutott döntőbe, 1966-ban, akkor pedig meg is nyerte azt. Egyértelmű lenne, hogy ha az emberek többségét a meccs érdekelné, ami 17 órakor kezdődik. Ritka az olyan Grand Slam férfi döntő, ami kevesebb, mint 3 óra alatt le tudna menni.

A wimbledoni lelátókon többen már az angol-svéd negyeddöntőt is az okostelefonjuk segítségével nézték. Richard Lewis hangsúlyozta, hogy az óriáskivetítő a teniszmérkőzéseknek van fenntartva, vagyis azon vasárnap sem lesz látható a futballmeccs.

Az elnök sportszerűen megjegyezte, nagyon szurkolnak a labdarúgó-válogatottnak, hiszen szombaton, a svédek legyőzése után is remek hangulat volt Wimbledonban. A teniszrajongóktól egyetlen panasz sem érkezett az időpontütközés miatt, és mivel sok helyen van ingyenes, nyilvános internet-szolgáltatás a sportközpontban, a telefonján vagy a táblagépén bárki nézheti a futballmérkőzést. Ez saját látásmódom szerint amúgy tiszteletlen, és kicseszés is a két döntőssel.

Még egy dologról nem beszéltem, az pedig az, hogy még simán összejöhet a Nadal–Federer döntő is. A két legenda nincsen egy ágon, és egy ilyen mérkőzés óriási érdeklődést keltene. A rajongók egyértelműen ostoroznák magukat, ha nem tudnák végignézni az összecsapást. Kik vannak a legrosszabb helyzetben? Az olyanok mint én, mert a két kedvenc sportom a futball és a tenisz. Azt már meg se jegyzem, hogy mind a két megméretetésen óriási esély van rá, hogy a kedvenceim jutnak a döntőbe. Ha ez összejön, húzós lesz a vasárnap.

Ide kattintva találja a torna teljes menetrendjét, valamint a mérkőzések eredményeit!

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás