promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Babos Tímea a tenisztörténelem első magyar világelsője!
Borítókép:  Facebook
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A játékos honlapjának hétfői beszámolója szerint a magyar teniszsport első felnőtt világranglista-elsősége azzal vált biztossá, hogy a cseh Andrea Hlavackova – honfitársa, Barbora Strycova oldalán – kikapott a wimbledoni nyílt bajnokság nyolcaddöntőjében.

Az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic magyar, francia duó ellenfele a Kirsten Flipkens, Monica Niculescu belga, román egység a hétfői nyolcaddöntőben, de a magyar játékos ennek eredményétől függetlenül az élre áll a WTA rangsorában. A wimbledoni Grand Slam-torna előtt Babos a harmadik pozíciót foglalta el.

Az már a rajt előtt eldőlt, hogy a tavaly győztes orosz Jelena Vesznyina nem maradhat előtte, mivel sérülés miatt nem indult. Az orosz Jekatyerina Makarova és a korábbi világelső tajvani Csan Latisa ugyancsak búcsúzott.

Magyar felnőtt teniszező még sosem állt az általában hetente frissülő világranglista élén, a nőknél és a férfiaknál sem.

Ilyen előzmények után kellett pályára lépni a magyar teniszezőnek, és francia társának. A páros nem hagyott kétséget afelől, hogy miért őket tartják esélyesebbnek a szakemberek, és két szettben, 63 perc alatt meg is nyerték a mérkőzést.

„Talán nem játszottuk a legjobb teniszünket, de ami fontos, végig nagyon segítettük egymást. Örülök, hogy ismét negyeddöntősök lehetünk Wimbledonban” – fogalmazott honlapján a 25 éves soproni teniszező.

Az Australian Open-bajnok Babosék a nyolc között az Alicja Rosolska, Abigail Spears lengyel, amerikai kettőssel találkoznak.

A magyar teniszezőnő a világranglista-elsőséggel kapcsolatban a következőket mondta:
Nehéz elhinni... Erre az évre ezt a célt tűztük ki párosban az edzőmmel, és sikerült! Hihetetlenül nagy dolog ez!


Eredmény: női páros, nyolcaddöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)–Kirsten Flipkens, Monica Niculescu (belga, román, 13.) 6:3, 6:4

(TK)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás