promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Maradona teljesen kitisztult! Vagy mégsem?
Borítókép:  Forrás: dnaindia.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Diego Maradona olyan, mint egy rossz magyar celeb: mindegy, hogy a heréje vasalgatásával vagy szánalmas haknizással kerül be a hírekbe, a lényeg, hogy címlapon legyen, bármi is történik vele.

A csoportból való továbbjutásról döntő Nigéria elleni mérkőzés alatt hullarészegen, vagy egyéb bódítószer hatása alatt imbolygott, táncolt, révületben imádkozott, elaludt, őrjöngött, trágár kézjelekkel ünnepelt, s végül felkísértette magát a pihenőszobába, mert a teste nem bírta tovább a szurkolást. Viselkedését másnap némi fehérbor elfogyasztásával indokolta, de a feleségének egy kiszivárgott chatüzenetükben már tagadta az alkoholfogyasztást is.

A mémgyár persze beindult, sokan kokainfoltokat láttak a VIP-ben lévő plexin, s tény, hogy a lounge-ban az orvosi személyzetnek is meg kellett vizsgálnia az egykori csillagot.
Maradona alakítása sajnos csak egy a sok közül. A kokainista és/vagy alkoholista labdarúgó példája nem egyedülálló, Gascoigne-tól Stamon át Töröcsikig hosszú a sor. Róluk írtunk ebben a cikkben!

Nem telt el egy hét, s az isteni Diego kitisztulva, a feledés homályába veszejtve közelmúltbeli, minősíthetetlen viselkedését, már be is jelentkezett argentin szövetségi kapitánynak.

Ja, a jelenlegi tréner, Jorge Sampaoli még le sem mondott, a legenda viszont kihasználta az otthoni apátiát, melyet a franciák elleni nyolcaddöntős kiesés (3-4) okozott.

„Igen, elvállalnám, és ingyen csinálnám – mondta Maradona a venezuelai székhelyű Telesur televízió műsorában. – Most sokan azt gondolják, hogy örülök a kiesésünknek, de ők tévednek. Nagyon fáj a szívemnek és a lelkemnek, ami történt, mert sokat utaztam a mezemben és a zászlómmal, legyőzve mindenkit, még a FIFA-t is, és ennek most vége” – utalt az egykori támadó talán arra, hogy egy ízben a FIFA-szabályzatát megszegve szivarozhatott a stadionban.

Az isteni Diego azt kívánta, bárcsak visszatérhetne a pályára, s úgy látja Argentína nem is egy kiemelkedő csapat ellenében esett ki. Lehet, hogy mégsem tisztult ki még teljesen?

Maradona igazából visszatérne hazája kispadjára, hiszen 2008 és 2010 között egyszer már volt argentin szövetségi kapitány. A dél-afrikai világbajnokságon továbbjutott csapata a csoportból, s Mexikót is felülmúlta a legjobb tizenhat között, de a negyeddöntőben alaposan elpáholta őket Németország (0-4). Ezen kívül túl sokat nem dogozott edzőként, két klubcsapatot edzett az Egyesült Arab Emírségekben, s odahaza – csekély sikerrel.

Ide kattintva találja a torna teljes menetrendjét, valamint a mérkőzések eredményeit!

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás