promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem hittük volna, hogy egy vb-selejtezőn látjuk az év bunyóját
Borítókép:  rt.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Négy perccel a harmadik negyed vége előtt Ausztrália 31 pontos vezetésénél a pályán elszabadult a pokol. Volt itt minden, mint a búcsúban: ütés, rúgás, karate mozdulat, hatan egy ellen, sőt még a nézőtérről is bekapcsolódtak egy páran a csetepatéba.

Érdekesség, hogy az ausztrál kispadról senki sem szállt be az ütközetbe, ellentétben a hazaiakkal.

Hosszú percek teltek el, mire sikerült megfékezni az indulatokat. Ekkor a játékvezetőkön volt a sor, akik hosszas videózás után kiállítottak tíz Fülöp-szigeteki és négy ausztrál kosarast. Ez a döntés azonban azt jelentette, hogy három bevethető játékosa maradt a házigazdának – öt a három ellen jöhettek a vendégek.

Természetesen, így sem folytatódhatott sokáig a mérkőzés, ugyanis a kipontozódások miatt még a negyed vége előtt, 89-53-as ausztrál vezetésnél, már csak egy hazai játékos nézett farkasszemet az ellenféllel. A játékvezetők nem tehettek más, mint lefújták az összecsapást.

A nemzetközi szövetség vizsgálatot fog indítani az ügyben, míg az ausztrálok már kiadtak egy közleményt, amiben kifejtették: nagyon sajnálják a hétfői eseményeket, és ő részvételüket a bunyóban. Elnézést kértek a szurkolóktól és várják a büntetéseket.

A pályán elért eredménnyel egyébként Ausztrália egy ponttal megelőzte és megnyerte Fülöp-szigetek előtt a csoportot, de mindkét válogatott továbbjutott a selejtező második körébe.

(TK)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás