promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Babos után Fucsovics Márton sem élte túl az első kört
Borítókép:  Facebook
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az első szettben Fucsovics elvesztette második adogatógémjét, azután sokáig mindkét fél hozta a magáét. A tizedik játékban felcsillant a remény, mert a francia ekkor nem tudott hatékonyan szerválni, de az egyenlítést követően Fucsovics megint elvesztette adogatását, 5:6 után pedig egy nagyon hosszúra nyúlt gémet megnyerve Benneteau játszmaelőnybe került. Az 57 percig tartó első szakaszban a magyar játékos nyolc szettlabdát hárított, az utolsó gémben pedig öt bréklehetőséget hagyott kihasználatlanul.

A második játszmában Fucsovics 2:1-es vezetésénél elvette ellenfele adogatását, majd nyerte a sajátját, így 4-1-re elhúzott. Azután viszont sorozatban négy játékot elvesztett, és hiába egyenlített 5:5-re, megint két vesztes gém következett, ezzel a játszmákat tekintve 2:0-s hátrányba került. A második szakasz 59 percig tartott.

A jóval rövidebb, 32 perces harmadik szettben a Wimbledonban másodszor főtáblás magyar játékos – akinek az első szervái csak 45 százalékban jöttek be – 3:3-ig tartotta a lépést, azután két adogatását nem tudta hozni, ezzel francia ellenfele megnyerte a mérkőzést. Fucsovics ugyan 14-gyel több nyerő ütést mutatott be, de 24-gyel több kettős hibát követett el a mérkőzésen.

A világranglistán 49. helyezett magyar játékos tehát három szettben maradt alul a rangsorban 63. Julien Benneteau-val szemben. Az ezt megelőző egyetlen találkozásuk alkalmával, tavaly szeptemberben az orléans-i challengertorna elődöntőjében volt. A magyar teniszezőnek akkor meccslabdái voltak Benneteau ellen, ám végül ott is a francia nyert 3:6, 6:3, 7:6-ra.

Eredmény:
Julien Benneteau (francia)–Fucsovics Márton 7:5, 7:5, 6:3

Hétfő este Babos Tímea is búcsúzott egyesben a tornától, az ő meccséről ebben a cikkben írtunk.

(TK via MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás