promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A nigériai cséká a csapatbuszon ült, miközben apját elrabolták
Borítókép:  futbolpost.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
John Obi Mikel, a nigériai válogatott csapatkapitánya órákkal az Argentína elleni összecsapás előtt tudta meg, hogy édesapját elrabolták, ebben a tudatban kellett pályára lépnie az utolsó csoportmeccsen az oroszországi világbajnokságon. A férfi egy temetésre tartott, ekkor ejtették foglyul. Az afrikaiak csapatbusza épp a szentpétervári stadion felé gurult, amikor a csékával közölte a hírt egyik családtagja. Egy telefonszámot is megadott neki, ezen kellett felhívnia az emberrablókat, akik természetesen váltságdíjat követeltek tőle. A sportvilágban nem ritka, hogy a legnagyobb sztárok családtagjait olykor elrabolják, mert tőlük hatalmas mennyiségű pénzt lehet kicsalni.

Mikel utóbb a Guardiannek elmondta, a nigériai szövetségben senkinek sem szólhatott a szörnyű eseményről, mert akkor megszegte volna az emberrablóknak tett ígéretét. A telefonbeszélgetést követően nem volt biztos benne, hogy képes lesz lejátszani a Messiék elleni meccset. Végül megtette, 90 percet töltött a pályán. „Négy órával a kezdő sípszó előtt kaptam a telefont, hogy elrabolták az apámat. Komoly traumát kellett átélnem, hiszen tudtam, hogy miközben én a pályán vagyok, apám az emberrablók kezén van. Teljesen össze voltam zavarodva, nem tudtam, mi tévő legyek. Végül aztán úgy döntöttem, nem hagyhatok cserben 180 millió nigériait.”
Sem a szövetség, sem az edzők, sem a csapattársak nem tudták, mi történt, csak a legközelebbi barátaimnak szóltam róla, hisz azt mondták, ha bárkit értesítek, agyonlövik apámat
– ecsetelte a helyzetét Mikel.

Az argentinok elleni összecsapásnak hatalmas tétje volt, Nigériának egy pont is elég lett volna, hogy a legjobb 16 között találja magát, az amúgy is óriási nyomás, mely Mikelre nehezedett, elképzelhetetlenül megnőtt. Nigéria 2-1-re veszített, és kiesett.

A lefújást követően a középpályás hazautazott, ahol a rendőrség közel egy hetes tárgyalás után elérte, hogy a támadók szabadon engedjék apját hétfőn. A játékos kifejtette, apját megkínozták, így kiszabadulását követően kórházi ápolásra szorult. Megköszönte a rendőrségnek, családjának és barátainak is a sok segítséget.

Mikel apját nem először rabolták el, 2011-ben ugyanígy váltságdíjat követeltek a szabadon engedéséért, de akkor is sikerült kiszabadítani.

Ide kattintva találja a torna teljes menetrendjét, valamint a mérkőzések eredményeit!

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás