promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Edinson Cavani hazaküldte Cristiano Ronaldóékat
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Alig telt el néhány perc a mérkőzésből, amikor Edinson Cavani átívelte csatártársának, a Barcelonában futballozó, Luis Suáreznek a labdát, majd sprintben a kapu elé érve visszakapta azt, és könnyedén gólt fejelt. A portugál védők csak szemmel követték a labdát, és az uruguayiak játékosát. Ez volt a negyedik gól a világbajnokságon, amit a duó hozott össze.

Feltűnő volt, hogy a két játékos csapatuk védekezéséből is kivette a részét: egyfajta elnyújtott elővédet képeztek az uruk középpályája előtt. Ez a masszív és szervezett védekezés egyáltalán nem feküdt Cristiano Ronaldóéknak. Ha még át is hámozták magukat a falon, akkor jött a következő embert próbáló akadály: a Godín vezette védelem pedig egyszerűen áthatolhatatlan volt. 

Az előny birtokában Uruguay válogatottja egyszerű passzolgatásba kezdett, amibe többször a kapusukat is bevonták, ezzel pedig az európai csapat játékosait fárasztották, akik képtelenek voltak helyzetbe, ziccerbe kerülni.

A második félidőben egy jóval agilisabb Európa-bajnok futott ki a pályára. Ennek hamar meg is lett az eredménye: egy szöglet utáni Pepe-fejes azt jelentette, hogy a dél-amerikai együttes 597 perc után kapott ismét gólt. Legutóbb még tavaly novemberben Ausztria talált be Fernando Muslera kapujába.

Szinte még fel sem ocsúdtak a gólörömből a portugál szurkolók, amikor egy, a kapus által előrevágott labda Cavani elé került, aki jobb belsővel eltekerte a hosszúba a lasztit – megint vezetett Uruguay. Azonban ez volt a klasszis utolsó megmozdulása, ugyanis megsérült, és csak Cristiano Ronaldo segítségével tudta elhagyni a pályát. 

Fernando Santos, Portugália szövetségi kapitánya cserékkel igyekezett frissíteni csapata játékán. Bejött a kivételes rúgótechnikájú, Ricardo Quaresma, de az európai válogatott csak meddő mezőnyfölényt tudott kiharcolni. A dél-amerikai védelem minden átlövési kísérletbe – amiben Ronaldo jeleskedett – belevetette magát. A beadások pedig nem hoztak eredményt.

Az idő előrehaladtával egyre idegesebb lett az Európa-bajnok, és a játékukba több pontatlanság is becsúszott. Az uruguayi játékosok pedig végig magabiztosak voltak, az utolsó pillanatig összpontosítottak, így készülhetnek az Argentínát legyőző Franciaország ellen. 

A mérkőzést pénteken rendezik Nyizsnyij Novgorodban.

Ide kattintva találja a torna teljes menetrendjét, valamint a mérkőzések eredményeit! 

(Tuser Krisztián)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás