promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Anglia és Belgium is matekozott, majd a belgák megnyerték a meccset
Borítókép:  espn.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az angolok és a belgák azonos mérleggel vágtak neki utolsó csoportmeccsüknek, egyedül az szólt Anglia elsősége mellett, hogy Gareth Southgate együttese az első két körben összesen eggyel kevesebb sárga lapot kapott, mint Roberto Martínez tanítványai. A japánok továbbjutásakor már kiderült, nem lehetetlen, hogy a fair play pontok döntenek a rangsorról. A FIFA előre jelezte, nincs helye szándékos lapgyűjtésnek.

Mindkét csapatban több olyan játékos kapott bizalmat, akik korábban kevesebb lehetőséget kaptak. Mivel a továbbjutásuk már biztos volt, így egyáltalán nem diktáltak „gyilkos” tempót a futballisták, így helyzetből sem láthatott sokat a közönség.

Nem sokkal a fordulást követően Adnan Januzaj villant, és vezetéshez juttatta Belgiumot.


A mérkőzés legviccesebb jelentét is ekkor láthattuk: Michy Batshuayi az alábbi módon ünnepelte a találatot.

Ettől fogva az angolok próbáltak riválisuk fölé kerekedni, de játékukból hiányzott az átütő erő, s főként az első két mérkőzésen öt gólt szerző Harry Kane.

Eközben a Panama–Tunézia mérkőzésen az észak-afrikai együttes a kezdés után egyénileg és csapatként is felülmúlta ellenfelét, de hiába játszott mezőnyfölényben, a fegyelmezetten védekező panamai riválissal szemben helyzetig is ritkán jutott. A 33. percben meglepetésre mégis Panama szerzett vezetést, amihez kellett némi szerencse is.

A második félidő elején gyorsan egyenlített az afrikai csapat, Fahr al-Din Júszef a vb-k történetének 2500. találatát szerezte. A 66. percben Tunézia már meg is duplázta az előnyt, majd a folytatásban próbálta lassítani a játékot, húzni az időt.

Panama nem zuhant össze, nem adta fel, továbbra is támadásban maradt, de hiába adódott több lehetősége a gólszerzésre, nem tudott egyenlíteni, így pont nélkül búcsúzott a vb-től.


Tunézia legutóbb az 1978-as vb-n nyert mérkőzést – Mexikót győzte le 3-1-re –, azóta három vb-n (1998, 2002, 2006) zárt a csoportkörben egy-egy ponttal.

A nyolcaddöntőben Belgium hétfőn Japánnal, Anglia pedig kedden Kolumbiával találkozik. 

A csoport végső sorrendje:
1. Belgium
2. Anglia
3. Tunézia
4. Panama

Ide kattintva találja a torna teljes menetrendjét, valamint a mérkőzések eredményeit! 

(TK)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás