promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Amikor Valderrama és Higuita is táncra perdül a páholyban
Borítókép:  Forrás: fifa.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Mondjuk ki bátran, Angliának nem kellett megszakadnia, hogy továbbjusson a csoportjából.

A Tunézia elleni utolsó perces győzelem után a szintén nem világverő Panama következett, mely az életben maradásért küzdött. Harry Kane vezetésével megsemmisítő csapást mért a szigetország az első vb-jén szereplő Panamára, 6-1 lett a vége. Anglia még soha nem lőtt négynél többet vb-meccsen. Az említett Tottenham-támadó ott folytatta, ahol a Premier League-ben, majd Tunézia ellen abbahagyta.

Az első találkozón két góljával eldöntötte az összecsapást, a másodikon mesterhármassal jelentkezett. Öt találatát öt lövésből érte el, ilyen egy tőről metszett csapatkapitány. Utoljára a '86-os vb-n esett meg, hogy egy angol játékos egynél több gólt érjen el egymást követő mérkőzéseken, ki más, mint Gary Lineker volt az elkövető. Kane mellett a védő, Stones duplázni tudott. Anglia természetesen továbbjutott, Panama természetesen kiesett.

A Japán–Szenegál meccsen kényelmes pozícióból rajtolt mindkét csapat, hisz előbbi Kolumbiát, utóbbi Lengyelországot tángálta el a nyitó fordulóban.

Ehhez képest alaposan megtornáztatták egymás kapusait, s felváltva potyogtak a gólok. Az első szenegáli találat szerencsés volt – Kawashima Manéra ütött egy lövést –, a második már szemrevaló, Inui még közbeszúrt egy remek tekerést. Moussa Wagué, a második szenegáli találat tulajdonosa a valaha volt legfiatalabb afrikai gólszerző a vb-k történetében. A végén jött Honda, s kihasználva Ndiaye kapus és védői szerencsétlenkedését, egy alapvonalról visszatett labdát a kapuba passzolt (2-2).


Pontosan a döntetlen tette végképp kiélezetté az esti mérkőzést: a Kolumbia–Lengyelország találkozó vesztese már csomagolhatta is a bőröndjét.

A dél-amerikaiak több tízezer szurkolójukkal a hátuk mögött hatalmas lendülettel játszottak, láthatóan hallani sem akartak a pontvesztésről. A jobb oldalon próbálkoztak sűrűbben, a juvés Cuadradóval és a bayernes James Rodriguezzel, az előző vb gólkirályával ez nem is csoda. A félidő vége előtt esett találat akár már korábban is össze jöhetett volna egy kísértetiesen hasonló támadás során, de James Rodriguez beadásából végül Mina emelkedett a felhők fölé, 1-0.

Adam Nawalka szövetségi kapitány hiába változtatott négy helyen a Szenegáltól elszenvedett vereség miatt, a középpályát az ellenfél uralta, Lewandowskihoz így alig jutott el a labda, ha igen, a védők szerelték. Ha mégis helyzetbe került, Ospina hárított. Minden támadóstatisztikában Kolumbia volt jobb, úgy tűnt a lengyelek számára hamar véget ér a torna. Falcao gólja még mélyebbre taszította őket a lejtőn: Quientero óriási labdával ugratta ki a monacói gólzsákot, aki külsővel szépen elrakta a hosszúba a zsugát.

Cuadrado góljánál – James Rodriguez elképesztő labdával szöktette a támadót – már nem csak a játékosok, René Higuita, a dél-amerikaiak legendás kapusa és a másik kolumbiai bálvány, Carlos Valderrama is táncra perdült a páholyban.


A szépséges lengyel szurkolólányok könnyek között, Kolumbia pedig a feltámadás küszöbén: Japán ellen még azért nagyon kellene egy győzelem.

Ide kattintva találja a torna teljes menetrendjét, valamint a mérkőzések eredményeit! 

(Gabay Balázs)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás