promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zokogó Neymar, nehézkes brazil győzelem
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Miután Brazília az E csoport első körében 1-1-e döntetlent játszott Svájccal, a Costa Rica elleni találkozóra úgy futott ki, hogy ha tovább akar jutni, akkor bizony három pontot kell szereznie.

Az első percek a győzelemre törekvést jelezték. Így a dél-amerikai csapat ott ragadt ellenfele térfelén, és amint labdát vesztett, próbálta azonnal visszaszerezni azt – ebből egy-két kapura tartó lövés lett is. Aztán szépen alább hagytak a rohamok, és a brazil válogatott ugyan uralta az első játékrészt, de csak oldalpasszokkal, kockázatmentesen futballozott. S, hogy ez mennyire „céltalan” azt jól jelzi, hogy Marcelo révén a 41. percben találták el először a kaput. Ráadásul az első negyvenöt perc legnagyobb helyzetét a costa rica-i Borges hagyta ki, miután egy alapvonalról visszatett labdát pár centivel a jobb kapufa mellé passzolta.

A második játékrészben már nagyobb kockázatot vállalt Brazília, több mélységi passzal próbáltak minél hamarabb a kapuhoz jutni. Emellé természetesen pedig több távoli lövés társult. A nagy akarást a játékrész végén majdnem győzelem koronázta. Azért csak majdnem, mert egy Neymar elleni szabálytalanság után előbb a büntetőpontra mutatott a holland bíró, Kuipers, majd miután videón visszanézte az esetet: annulálta döntését és a tizenegyes helyetett jöhetett a szabadrúgás kifelé. Costa Rica minden apró lehetőséget megragadott a játék tördelésére, Navas ehhez remek védési mutatót társított.

Aztán jött a dráma, egy Marcelo beadás után került a labda Coutinhohoz, aki spiccel a kapuba lőtt. Ezután próbált ugyan egyenlíteni Costa Rica, de a mögötte lévő üres területeket kihasználta Brazília, és a lefújás után zokogó Neymar góljával 2-0-ra megnyerte a mérkőzést.

Ide kattintva találja a torna teljes menetrendjét, valamint a mérkőzések eredményeit! 

(Havasi Zsolt)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás