promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A svájci albánok fordították meg a meccset Szerbia ellen
Borítókép:  Forrás: fifa.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Zokogó Neymarról írtunk ma a brazil-costa ricai meccs kapcsán, olvasócsalogató pillanatokat élhettünk át a 2. fordulóban az E csoportban. A dél-amerikaiak az utolsó pillanatokban söpörték be a 3 pontot, de nem az övék lett a legérdekesebb mérkőzés a játéknapon.

Nigéria kiábrándító produkcióval mutatkozott be az első fordulóban a horvátok ellen, és nem sokan reménykedtek benne, hogy képesek lesznek elkápráztatni a szurkolókat a hátralévő összecsapásokon. Rácáfoltak a várakozásokra, nagyszerű gólokkal rukkoltak elő Izland ellen a 17 órás meccsen. Musa, a Leicester City légiósa előbb egy rossz beadást vett le szemet gyönyörködtető módon, s bombázott a léc alá, majd végigrobogott a teljes izlandi védelmen, és a kapust elfektetve rúgott megalázó gólt Halldorsson kapujába. Gylfie Sigurdsson még kapu fölé ágyúzott egy büntetőt, majd kezdődhetett az örömünnep.

Nigéria 3 pontjával továbbjutó helyen áll úgy, hogy az első meccsük után senki egy lyukas garast nem tett volna rájuk.


Megmondom őszintén, engem leginkább az érdekelt az esti szerb-svájci mérkőzésen, lesz-e komoly balhé a pályán.

A szerbek és a koszovóiak, bár Koszovó területe gyakorlatilag a szerb nép őshazája, soha nem ettek egymás tenyeréből, kevésbé diplomatikusan: gyűlölik egymást. Svájc válogatottjában hat délszláv gyökerű futballista is helyet kapott, köztük a többség koszovói származású albán. Közülük kerültek ki a főszereplők: Granit Xhaka egy kipattanó után hatalmas rakétát küldött a jobb sarokba Xherdan Shaqiri kipattanóját követően – 10 válogatottbeli góljából az ötödik érkezett a tizenhatoson kívülről –, pár percre rá Xhaqiri talált be kis híján, de a kapufáról kifelé perdült a labda.

Fontos részlet, hogy a 4. percben Aleksandar Mitrovic fejesével Szerbia szerzett vezetést, ezt egyenlítette ki Xhaka. A szerb támadónak az utolsó 15 meccsén ez volt a 13. gólja, mellett adott még két gólpasszt.

mitrovic szerb svajci vb

Hiába játszott nyomasztó labdabirtoklási fölényben Svájc az első játékrészben, a szerbeknek voltak lehetőségeik a második elején is.

Volt, hogy Mitrovicsot ketten fogták le látványosan az ötösnél, nehogy kapura tudjon fejelni – már-már vicces jelenet volt a külső szemlélő számára. Stojkovic kapusnak a második játékrész derekánál azért már akadtak komoly feladatai, a svájciak érezték, hogy ezzel az eredménnyel, és a két ponttal élet-halál harc vár rájuk az utolsó fordulóban.

A 89. percben aztán jött Shaqiri, és megfordította a meccset: egy gyors kontra végén püfölte a hosszúba a labdát. Svájc az első csapat a világbajnokságon, mely hátrányból fordítani tudott.

Brazília és Svájc ezzel 4-4, Szerbia 3 ponttal várja az utolsó kört, Costa Rica 0 ponttal kiesett. 

Ide kattintva találja a torna teljes menetrendjét, valamint a mérkőzések eredményeit! 

(Gabay Balázs)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás