promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Messi még a büntetőt is kihagyta, döntetlen Izland ellen
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Argentína–Izland. Egy olyan világbajnoki mérkőzés, amelynek végkimenetele sokak szerint egyértelmű: dél-amerikai siker. Elég, ha ehhez csak arra mutatunk rá, hogy Lionel Messi értéke (180 millió euró) többszöröse az izlandi keretnek (78 millió euró). Ráadásul a szigetország először szerepel vb-n, míg ellenfelük már rutinos részvevőnek számít.

De, hogy a pénz vagy a futballtörténelem mennyire nem feltétlen mérvadó, arra a találkozó első negyvenöt perce mutatott rá. Hiába passzolt ugyanis ötször annyit az argentin csapat, ez gólokban nem mutatkozott meg. Mi több, az első argentin találat sem egy, a végletekig kijátszott támadásból született: Sergio Agüero ugyanis egy lövést vett le a tizenhatoson belül, majd mesterien lőtte ki a jobb felső sarkot.

De ahelyett, hogy növelte volna előnyét a Messi vezette argentin csapat, jött Izland és Finnbogason révén megszerezte első vb-gólját. Az Augsburg csatára egy, az argentin bal oldalon vezetett akció után csapott le egy keresztbe lőtt labdára. Történelmi találat volt ez. Sőt, ha egy kicsit pontosabb az izlandiak csatára, akkor a lefújás előtt néhány perccel, önmaga és nemzete második vb-gólját is megszerezhette volna.

A második félidőre a játék képe nem sokat változott. Bár, annyiban mégis, hogy ha az első játékrészben csak felbillent a pálya, akkor a második félidőre teljesen felborult.


A karmesteri pálcát a kezében fogó Messi vezetésével próbáltak helyzetig, gólig eljutni az argentinok, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A mérkőzés és a három pont sorsát eldöntő lehetőség az argentinok számára a félidő közepén jött el, de a Barcelona sztárja büntetőt rontott. Ezután, egészen a mérkőzés végéig rendületlenül támadott – igaz alacsony hatékonysággal – az argentin együttes, és hiába a mezőnyfölény, a vége 1-1-es döntetlen lett.

A játéknap első mérkőzéséről is érdemes pár szót ejteni, na nem azért, mert Franciaország látványos futballal oktatta 2-1-re Ausztráliát. Sokkal inkább azért, mert történelmi pillanatot éltek át a szurkolók a mérkőzés 58. percében, ugyanis a gallok videóbírós ítélet után kaptak, és értékesítettek egy büntetőt.


A szombat késő délutáni mérkőzésen bemutatkozott Peru és Dánia válogatottja. A fordulatos mérkőzés végén az európai csapat győzött, miután Youssuf Poulsen 59. percben gólt szerzett (0-1). Az összecsapás krónikájához tartozik, hogy az első félidő végén a perui Christian Cueva kihagyta a saját maga által kiharcolt büntetőt (ezt a 11-est is csak a videóbíró segítségével adta meg a játékvezető), míg a dán kapus, Kasper Schmeichel volt a győzelem egyik kulcsa, mert több, nagy ziccert is hárított.


A nap zárómeccsét Horvátország vívta Nigéria ellen. Az európai válogatott egész meccsen dominált, és kontroll alatt tartotta a játékot. Az afrikaiaknak szinte momentumok sem volt. A mezőfölény gólokban is megmutatkozott: az első félidőben egy szögletet követően a nigériai Etebo lábáról a saját kapujába pattant a labda, majd a második játékrészben a Mandzukic lerántásáért megítélt büntetőt a Real Madrid klasszisa, Luka Modric értékesítette. A végeredmény 2-0.


Ide
kattintva találja a torna teljes menetrendjét, valamint a mérkőzések eredményeit!

(Havasi Zsolt, TK)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás