promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Őrült mérkőzés, Ronaldo mesterhármas, hat gól a spanyol–portugálon
Borítókép:  Goal.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az Oroszország–Szaúd Arábia könnyed, öt-nullás felvezető, nyitómérkőzés után, május 15-én nagyüzembe kapcsolt a labdarúgó-világbajnokság, hogy aztán július második hetéig meg se álljon.

Kora délután Uruguay–Egyiptom mérkőzést rendeztek, amelynek főszereplője a Barcelona csatára Luis Suarez volt, aki akár egymaga könnyedén eldönthette volna a mérkőzést. A feltételes mód azért maradt érvényben, mert a támadó hiába jutott el helyzetig, gólt nem sikerült szereznie. Azért okozott így is néhány örömteli pillanatot a helyszíni fotósoknak. Csakhogy legyen azért gól is, arról a 89. percben José Gimenez (Atlético Madrid) gondoskodott. Ami Egyiptomot illeti: Salah a száz percet a padról nézte végig – látszott is, mennyire hiányzik csapata támadósorából.


Az ezt követő találkozó, a Marokkó–Irán mérkőzés is hasonlóan izgalmasra sikeredett. Irán ugyanis a hosszabbításban szerzett öngóllal nyert, pedig Marokkó sokkal többet tett a győzelemért. Többet birtokolta a labdát, hatékonyabban passzolt és építette fel támadásait.


Persze, a nap fénypontja, a hab tortán, a Spanyolország–Portugália mérkőzés volt. Talán többen tudják, de azért érdemes újra jelezni: a spanyolok szövetségi kapitányát, Julen Lopeteguit a vb előtt két nappal menesztette a hispán labdarúgó szövetség, miután kiderült, a tréner a torna után a Real Madrid vezetőedzője lesz. Nagy kérdés volt, a korábban sportigazgatóként dolgozó Hierro miként debütál.

Nos, az első játékrész kezdete portugál fölénnyel indult. A luzitánok világsztárja, Cristiano Ronaldo aktívan kivette a részét csapata játékából, és főleg a spanyolok jobb oldalára kihúzódva lépett vissza labdát kérni, hogy aztán onnan érkezzen lendületből a kapu elé. Az első komolyabb nekiiramodásából sikerült is büntető kiharcolnia, amit természetesen ő maga értékesített. A vezetés megszerzése után átadta a területet Portugália, és a saját térfelén védekezve szinte csak az ellentámadásokra koncentrált.

A spanyolok, a tőlük megszokott módon apró, kis passzokkal próbálták megzavarni ellenfelüket. Ez a zavar főleg a portugál jobb oldalon jelentkezett, ahol az Isco, Iniesta, Jordi Alba hármas többször is a portugál védelem mögé tudott kerülni. Azonban mégsem egy „felállt fal” elleni játék, hanem egy hosszan, Diego Costának előre vágott labda után jött az egyenlítés. Az Atlético Madrid támadója három embert lebirkózva, hintába ültetve szerezte meg első világbajnoki gólját Oroszországban.

Csakhogy volt még egy csattanó az első negyvenöt perc végére: egy, a spanyol védelem elé visszalőtt labda Ronaldo elé került, aki ballal lőtt, De Gea pedig bevédte a próbálkozást. Így 1-2-vel fordultak a felek.

A második játékrészben a táncoslábú spanyol urak egy kicsit magasabb passzsebességi fokozatba kapcsoltak. Ennek eredménye? Egy begyakorolt szabadrúgás figura utáni újabb Costa-találat, majd jött a jobbhátvéd Nacho, és művészi lábtartással rúgott két kapufás gólt.

A 3-2-es spanyol vezetés után, Isco vezetésével a fehér mezben játszók előkapták a színes ceruza készletüket, hogy megmutassák, mire is képesek a zsugával.

Portugália persze rendre megpróbálkozott a támadással, de a spanyol védőharmadban elfogyott a finesz. Egészen addig, amíg újra nem jött Cristiano Ronaldo. A Real sztárja a 88. percben feltűrte nadrágját, odaállt egy szabadrúgáshoz a kaputól húsz méterre, majd ahogy azt kell, kiegyenlített. Ezzel egyébként 84. gólját szerezte válogatott színekben, beérve Puskás Ferencet a nemzeti szerelésben lőtt gólok listáján.

A vége tehát 3-3. Soha rosszabb mérkőzést.


Ide kattintva találja a torna teljes menetrendjét, valamint a mérkőzések eredményeit!

(Havasi Zsolt)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás