promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Befejezte pályafutását a magyar vízilabda két emblematikus alakja
Borítókép:  waterpolo.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Sajtótájákoztatót tartott a Ferencváros vízilabda-szakosztálya, ahol Nyíri Zoltán, a klub operatív igazgatója elmondta: az együttessel idén bajnok és Eurokupa-győztes klasszisok maradnak a klubnál, a 38 éves Madaras szakosztályvezetőként, a 34 esztendős Varga pedig az ifjúsági csapat edzőjeként dolgozik tovább.

Nyíri hozzátette, hogy Madaras az elmúlt fél évben gyakorlatilag már ezt a munkát végezte, mellette azonban még meghatározó szerepet töltött be a vízben is. Megjegyezte, a legmegfelelőbb emberek folytathatják a klubnál az építkezést, ezért az ő szerepe is megváltozik kissé a jövőben, és más szakosztályok munkáját segíti majd.

„Azt gondolom, jelenleg ma a vízen kívül ez az egyik legjobb állás a vízilabdában. Folytatni szeretném az évekkel ezelőtt elkezdett munkát” – mondta a kétszeres világbajnok Madaras Norbert.

„A múlt héten döntöttem el véglegesen, hogy abbahagyom. Azt gondolom, azzal lett teljes a pályafutásom, hogy az utolsó két évet a Ferencvárosban töltöttem el. Szeretnék edzőként maradandót alkotni, és azt a szemléletet, amely végig kísérte a pályafutásomat, átadni a fiataloknak” – nyilatkozott Varga Dániel, akinek „évtizedes álma” válik valóra azzal, hogy edzősködhet.

A sajtótájékoztatóján a klub új igazolásait is bejelentették.

„Együttesünket erősíti majd a következő szezontól a világbajnok Gór-Nagy Miklós, aki legutóbb az OSC-ben szerepelt. Debrecenből érkezett a balkezes szélső Kállay Márk, aki korábban nyert már bajnokságot. Szolnokról igazolt át a Ferencvárosba a magyar válogatott centere Mezei Tamás, és az ausztrál Aaron Younger, akik többek között Bajnokok Ligája-győztesek is voltak a Dózsával” – mondta Varga Zsolt vezetőedző. Aki arról is beszélt, hogy két világklasszissal szegényebb lett a vízilabda társadalom és a Ferencváros is, az újonnan érkezőknek pedig a tovább épülő struktúrába kell beilleszkedniük és hozzá kell tenniük a legjobbjukat.

Varga munkáját az is nehezíti majd, hogy a játékosok nagy részével csak szeptember 16-tól tud együtt készülni, míg a legrangosabb európai kupasorozatban 27-én már mérkőzést rendeznek: „A legnagyobb kihívást talán az jelenti, hogy a Bajnokok Ligája-szereplés egy teljes más terheléssel jár.”

Nyíri Zoltán az igazolásokkal kapcsolatban elmondta, tavaly három döntőt céloztak meg a szezon előtt, ebből itthon most sem szeretnének lejjebb adni, éppen ezért a Magyar Kupában és a bajnokságban is a döntőbe kerülés a minimális elvárás, míg a Bajnokok Ligájában újoncként a Hannoverben sorra kerülő nyolcas döntőben szeretnék látni az együttest.

„Mindent megnyertem a Szolnokkal az ott eltöltött három év alatt, és ugyan jól éreztem magam abban a csapatban, de eljött a váltás ideje. Több klub is megkeresett, de örömmel fogadtam el a Ferencváros ajánlatát. Olyan együttes épül itt, amely harcban lesz minden fronton a végső győzelemért. Szeretnék a Fradival is eljutni a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjébe” – mondta az ausztrál válogatott, Magyarországon már bizonyító klasszisa Aaron Younger.

„Nagy dolog, hogy ilyen klub keresett meg, gyorsan megtárgyaltuk az átigazolásomat Norbival – mondta Mezei Tamás. – Szerintem nagyjából mindenkivel játszottam már együtt, így várhatóan nem lesz gond a beilleszkedéssel. Természetesen az FTC-vel is minden sorozatban a győzelemre törekszem, meg akarjuk nyerni, amit csak lehet.”

Kállay Márk tíz évvel ezelőtt hagyta el a Ferencvárost, most vissztért: „Hatalmas megtiszteltetésnek veszem, hogy megkeresett a Ferencváros. Ez az elmúlt évek munkájának a visszaigazolása. Mindamellett köszönöm a Debrecennek az elmúlt hat esztendőt és azt, hogy elengedett. Szeretnék tíz év után újra magyar bajnok lenni és ehhez nem is lehetnék jobb helyen.”

Gór-Nagy Miklós Máltáról videoüzenetben jelentkezett be. Érdekesség, hogy ő hivatalosan már nyolc nappal a születése előtt az FTC baráti körének tagja volt, amint azt egy kis kártyával igazolta. „Nagyon várom a közös munkát a fiúkkal és a szakmai stábbal, hiszen ilyen erős csapatban talán még nem is játszottam. Szeretnék a bajnoki címért harcolni, ami egyébként egy régi álmom volt. De nemcsak nekem, hanem a családomnak is, hiszen nagy Fradi-drukkerek. Ezt mi sem jelzi jobban, hogy találtam egy igazolványt, mely szerint születésem előtt egy héttel az FTC Baráti Kör tagja lettem. Örülök, hogy most már hivatalosan is a Fradi családhoz tartozom” – üzente Gór-Nagy.

Az már korábban eldőlt, hogy Szirányi Balázs a Honvédba igazolt, illetve Nyíri most jelentette be, hogy Manhercz Krisztiánnal és leendő csapatával hétfőn megegyeztek, így a játékos máshol folytatja pályafutását. Neki és nekünk is így a jobb, de a klub nevét nem árulom el, hiszen abban maradtunk, új egyesülete jelenti majd be” – fogalmazott sejtelmesen a budapesti zöld-fehér klub operatív igazgatója.

(TK, fradi.hu, nso.hu, waterpolo.hu)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás