promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Aranyvasárnap: öt hajónk ért elsőként célba a kajak-kenu Eb-n
Borítókép:  Kovács Tamás, MTI
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A gyermeke születése után a nemzetközi porondra most visszatérő Kozák Danuta a K-1-es, míg a címvédőként indult Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső duó a C-2-es versenyt nyerte meg magabiztosan, a Mozgi Milán, Somorácz Tamás kettős pedig szoros versenyben, meglepetésre bizonyult a leggyorsabbnak K-2-ben 500 méteren.

A nők hasonló számában Medveczky Erika és Csipes Tamara második lett, a harmadik helyet pedig a Tótka Sándor, Molnár Péter, Dudás Miklós, Kuli István összeállítású férfi kajaknégyes szerezte.

A Hajdu Jonatán, Fekete Ádám kenus duó remekül küzdve negyedikként, a kajakos Kopasz Bálint kilencedikként zárt 500 méteren.

200 méteres döntők

A nap további részében a 200 méteres döntőket rendezték. Itt a mérleg 1 arany, 1 ezüst, és két bronz.

Az első hely az utolsó fináléban, női C-2-ben született a délelőtt 500-on is győztes Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső duónak köszönhetően.

A kajakos Kozák Danuta két arany után ezen a távon ezüstérmes lett egyesben, Balla pedig – ugyancsak egyesben – egy bronzzal gazdagodott. Harmadik lett a címvédőként vízre szállt Balaska Márk, Birkás Balázs kajakos duó is.

Hagymási Réka és Szabó Ágnes (K-2) negyedikként, Hajdu Jonatán és Fekete Ádám (C-2) ötödikként, Birkás egyesben kilencedikként zárt a legrövidebb távon.

5000 méteres döntők

Takács Tamara pedig arról gondoskodott, hogy zárásként is legyen egy aranyunk: ugyanis megnyerte a női kajak 5000 méteres versenyét. Míg Lakatos Zsanett női kenu 5000 méteren másodikként csapott célba.

A délelőtti futamokat ide kattintva, a délutániakat pedig ide kattintva lehet újranézni!

A szombati nap eseményeit ebben a cikkben foglaltuk össze.

(TK)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás