promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meglesz-e a magyar válogatott élén Leekens első győzelme?
Borítókép:  fotó: mlsz.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A magyar labdarúgó válogatottat vezetőedzői posztját tavaly ősszel elfoglaló Georges Leekens eddigi mérlege kettő mérkőzés (Kazahsztán, Skócia), kettő vereség. Na, sebaj, mondta viccesen a belga korábban, ő úgy is mindig bukja a bemutatkozásait. Most azonban Fehéroroszország ellen lehet javítani, mi több, megszerezni az első győzelmet.

Készül is rendületlen a nemzeti tizenegy: az mlsz.hu beszámolója szerint viszontagságos úton megérkezett Bresztbe, ahol már egy kényelmes sétát is tett. Telve önbizalommal. „Úgy veszem észre, hogy a hosszú, fárasztó szezon ellenére nagyon motiváltak a játékosok, nagyon összetartó a közösségünk. Jó látni, hogy mindenki elszánt” – fogalmazott a portálnak Georges Leekens szövetségi kapitány. 

De hát eddig is motiváltak voltak a srácok, csak épp a kapitány nem nagyon tudta, hogyan is kéne összerakni a csapat játékát. Példaként elég a Kazahsztán elleni 3-2-es vereségre gondolni. Azon a találkozón a labdakihozatalt és a támadásépítést az esetleges szó írja le a legjobban. A Skócia ellen, amikor már három belső védő volt a pályán, már egy fokkal stabilabban működött a  csapat játéka, igaz, a támadózónában minimális hatékonyságot mutatott az együttes.

Ha már védekezés: Vinícius Paulo a Videoton játékosa a mérkőzés előtt arról beszélt, hogy nagyon fontos, hogy stabilan védekezzen a csapat, mert ha a védelem előtt játszók azt érzik, hogy a hátsó alakzat jól végzi a dolgát, akkor az nekik is magabiztosságot ad. Így pedig gólt is könnyebben szerez a csapat.

Nem szabad azonban legyinteni az ellenfelünkre. Mondván a magyar csapat könnyedén veri a fehéroroszokat. Egyrészt elég, ha csak az Andorra vagy a Luxemburg elleni vereség jut eszünkbe, másrészt a modern futballban már egy feladatot szinte mindenki tud: többé-kevésbé, de szervezetten védekezni. Továbbá érdemes felhívni a figyelmet, Fehéroroszország utóbbi hat találkozóján mind szerzett gólt, ráadásul az új kapitánnyal, Igor Kriushenkóval eddig minden találkozójukat megnyerték. Sőt, nemrég Franciaország ellen csak 1-2-re kaptak ki.

Igor Kriushenko egyébként a mérkőzés felvezetőjeként megemlítette, hogy kiváló játékosnak gondolja Dzsudzsák Balázst, Varga Rolandot, és tart Nikolics Nemanja gólerősségétől is. Aztán a Nemzeti Sport szerint megnyugodott, amikor közölték vele, hogy utóbbi labdarúgó lemondta a válogatottságot.

Csakhogy érzékeltessük az ellenfél „lehetőségeit”: a hazaiak nagy része a hazai bajnokságban futballozik, összesen négy idegenlégiósuk van, ahogy nagy sztárjuk sincs. Az azonban mellettük szól, hogy a keret többsége tavaszi-őszi renszerű bajnokságban játszik, így bőven benne vannak a szezonban, míg nálunk a játékosok többsége fejben már a tengerparton pihen.

A rangado.hu szerint az alábbi kezdőcsapattal lép pályára a magyar válogatott:

Gulácsi – Lovrencsics, Kádár, Guzmics, Szabó – Nagy Á., Pátkai – Varga R., Sallai, Dzsudzsák – Szalai.

A szerda esti összecsapás magyar idő szerint 19:00-kor kezdődik, a mérkőzést pedig az M4 Sport élőben közvetíti.

(Havasi Zsolt)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás