promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csak egy dolognak tudnak örülni Dzsudzsák Balázsék
Borítókép:  mlsz.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A magyar labdarúgó-válogatott azzal a céllal utazott Fehéroroszországba, hogy Georges Leekens irányítása alatt megszerezze első győzelmét. Az első percektől kezdve azonban a skótok elleni találkozó képe rajzolódott ki. A magyar válogatott a saját térfelén védekezve (4-5-1-es szisztéma szerint) ellentámadásokra rendezkedett be. Ebben az esetben kérdés: az ellenfél megtalálja-e a vonalak közötti üres területek, s ha igen, onnan a magyar védelemre ráfordulva milyen minőségű akciókat vezet.

Nos, a fehéroroszok többé-kevésbé, de megtalálták a folyosókat, főleg a magyar csapat jobb oldalán, amiatt, hogy Lovrencsics Gergő túl gyakran csatlakozik a támadásokhoz, és a gyors labdavesztéseknek köszönhetően egyszerűen nem ért vissza. Emellett a hazai közönség előtt játszó együttesnél volt többet a labda, amely egy szöglet után vezetést is szerzett. Erre azonban egy percen belül a ferencvárosi Varga Roland révén válaszolt a magyar fél. Az a magyar fél, amely támadásban, ahogy korábban, úgy ezúttal is haloványan teljesített, és a gól mellett csak egy-egy távoli lövésig jutott.

Érdekesség: a labdabirtoklás az első negyvenöt perc után 52-48 volt a fehéroroszok javára.

A második félidő nagy fehérorosz rohamokkal kezdődött. Egyre-másra jöttek a helyzetek, és csak Gulácsi Péteren múlott, hogy nem kerültünk komoly hátrányba. Ekkor az is benne volt a levegőben, hogy két-három gólos vereséget fogunk szenvedni. Az idő előrehaladtával már trükköztek is hazaiak, míg a mieink csak távolról figyelték ellenfelük kapuját. Még a cserék sem tudtak lendületet vinni a magyar válogatott játékába. Szerencsére nem jött a Belarus-gól, a fehér mezesek pedig belefáradtak az általuk diktált iramba, így az 1-1-es döntetlen ránk nézve hízelgő.

„Akadtak problémáink. Ezt mindenképpen ki kell javítani, és dolgozunk is rajta. Majd a tétmeccseken kiderül, hogy hol is tartunk. A szabadrúgás-variáció egy megbeszélt figura volt, a gólomnak természetesen tudok örülni, a válogatottban gólt szerezni a legjobb érzés” – mondta az M4 Sportnak Varga Roland.

„Nagyon nem tetszett, hogy megint pontrúgásból kaptunk gólt. Tudjuk, hogy ezen még dolgozni kell. Az mindenképpen pozitívum, hogy a hátrány ellenére vissza tudtunk jönni a játékba. Gulácsi Péter újra bebizonyította, hogy milyen egy profi mentalitású játékos. Nagyon jó a hangulat a csapaton belül. Lépésről-lépésre haladunk, ezt az utat folytatva kell felépíteni a csapat játékát” – mondta a mérkőzés után a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Georges Leekens.

„Összességében túl passzívan játszottunk, nem mentünk bele a párharcokba, pedig ezt nemzetközi szinten mindenképpen meg kell tenni. Egy, a világranglistán alacsonyabban rangsorolt ellenfél, igaz, hogy hazai pályán, de fölénk kerekedett” – mondta a magyar csapat legjobbja, Gulácsi Péter.

Fehéroroszország–Magyarország 1-1 (1-1)
Breszt, DASZK Stadion. V: Szergej Lapocskin (orosz).
Gólszerző: Szaroka (26.), ill. Varga R. (28.)

Fehéroroszország: Gorbunov – Sitov, Poljakov, Szivakov, Vologyko – Dragun, Kiszljak (Karnickij, 62.) – Szavickij (Kovaljev, 72.), Majevszkij, Sztaszevics (Szkavis, 83.) – Szaroka (Lapcev, 71.). Szövetségi kapitány: Igor Krjusenko

Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics, Kádár, Vinícius, Szabó J. – Nagy Á. (Vadócz, a szünetben), Elek (Pátkai, 70.) – Varga R., Kleinheisler (Varga J., 78.), Dzsudzsák (Sallai, 65.) – Szalai (Böde, 65.). Szövetségi kapitány: Georges Leekens

(HZs, TK)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás