promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pintér Attila felcsúti kalandja a végéhez ért
Borítókép:  pfla.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A magyar futball szerelmesei epekedve várták a Puskás Akadémia mérkőzéseit követő sajtótájékoztatókat, hisz jött Pintér Attila, s megmondta a tutit. Most semmit sem mondott, mégis címlapos a sztorija, ugyanis befejeződött 2016 decembere óta tartó felcsúti kalandja. A klub honlapja színtelen-szagtalan közleményben közölte, közös megegyezéssel elválik a tréner és az egyesület útja. Utódja még nem ismert.

A Puskásnál teljes paradigmaváltást akart valaki, ugyanis Szalai Lászlónak, az utánpótlásért felelős szakmai igazgatónak is kiadták az útját, ő szintén 2016-ban érkezett. Pedig a korosztályos csapatok számtalan játékost adnak az utánpótlás válogatottakba, s több Puskás-évfolyam is jól szerepelt saját bajnokságában. Az U16-osok ezüst, az U17-esek arany, az U19-es bronzérmet vehettek át. A három éven át a magyar edzőképzést is vezető Szalai utódja Takács Mihály.

A Paks elleni győzelemmel csapatát a hetedik helyre kalauzoló Pintér Attila utolsó sajtótájékoztatóját elégedetten zárta: jelezte, hogy feljutó klub ilyen fényesen nem szerepelt régóta, s ha felajánlják neki, hogy maradjon, akkor rá fog bólintani.

A volt szövetségi kapitány viszont nem a szerződéshosszabbításáért lobbizott abban március eleji interjújában, melyet az M4-nek adott. A Paks elleni 3-1-es vereség után azt találta mondani, néhány külföldi úriembernek el kell gondolkodnia a teljesítményén.

A Puskás – éles ellentétben saját nevével, a klub küldetésével – ebben az idényben rendre 8-10 légióssal állt fel, a keret értéke alapján az első négy között kellett volna végezniük. A kupadöntő összejött a Pintér-csapatnak, a nemzetközi kupaindulás nem, de most legalább bent maradtak az első osztályban.

(Gabay Balázs)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás