promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Horváth Ferenc kiakadt, megvan az NB I két kiesője
Borítókép:  Fotó: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ha van előnye a tizenkét csapatos magyar első osztálynak, akkor mindenképp az, hogy minden egyes pont számít. Ha pedig azt akarnánk érzékelteti, mennyire volt feszült és izgalmas az NB I utolsó felvonása, akkor csak elég annyit írni, hogy a DVTK játékosai, miután hazai közönség előtt egy, a végjátékban szerzett Makrai góllal 2-1-re legyőzték a már bajnok Videoton csapatát, mobiltelefonon keresztül figyelték, miként végződik a Balmazújváros–Ferencváros találkozó.

A Diósgyőr labdarúgói 3-3-as eredménynél kapcsolódtak bele a már a hosszabbításban járó találkozóba, majd gyorsan ki is hordtak két lábon egy szívinfarktust. Ugyanis a Balmazújváros az utolsó utáni percben 4-3-ra alakította az állást, pontosabban alakította volna, ha a partjelző nem int lest, ezzel érvénytelenítve a találatot. Maradt tehát a 3-3, ami azt jelentette, hogy az NB II-ből az előző idényben feljutó Balmazújváros kiesett, ahogy a Vasas is. Bár utóbbinál túl sok kérdés nem volt, hiszen az angyalföldi csapat 3-1-re kikapott a Budapest Honvéd otthonában. A tavalyi bajnok ezzel az eredménnyel a negyedik helyen zárt, s indulhat az Európa-liga selejtezőjében, ahogy a harmadik helyen zártó Újpest és az ezüstérmes Ferencváros is. (Persze, megint nagy kérdés, kupacsapataink meddig jutnak.)

Néhány gondolat erejéig visszakanyarodva az igencsak drámai Balmazújváros mérkőzésre, Horváth Ferenc, a kieső együttes vezetőedzője, rendesen odapörkölt az MLSZ-nek és a Videotonnak.

„A fair play szabályai ellen nagyon súlyosan vétettek csapatok. Egy olyan csapat bent tud maradni, akit mi háromszor megvertünk, több győzelme miatt? (Horváth itt a DVTK-ra gondolt, amelyet egyszer 4-0-ra, kétszer pedig 2-1-re vertek.) Nem jó a bajnokság! Rosszak a szabályok, háromszor játszunk, ami egy marhaság. Nem korrektek a csapatok. Mi lenne akkor, ha a Fradi és a Videoton is menne a bajnoki címért és én felállítottam volna a csapatomat úgy a Fradi ellen, hogy hat ifi játékos van a kezdőben? Vérig lennének sértve és olvashatnám az újságokban, hogy én milyen szar ember vagyok. Körbe lehetne menni és végignézni, hány ember életét szarták el! Jó lenne egy tiszta focit játszani Magyarországon” – fakadt ki a korábban a Videotonnál dolgozó szakember.

A teljesség kedvéért érdemes leírni, a Vidinél az alábbi négy védő futballozott: Bolla-Tóth-Mocsi-Tamás. Ezek egyike se alapember, ahogy a középpályán szereplő Réti sem. Ahogy az is a teljes kép része, hogy a Balmazújváros két öngólt is rúgott a Ferencváros ellen…

Érdemes továbbá megemlíteni a Vasas vezetőedzőjének, Michael Oenning szavait, aki a következőket mondta a maga higgadt stílusában: „Kiestünk, ezt el kell fogadni, mindent meg kell tenni, hogy visszajussunk.” Szóval, így is lehet nyilatkozni.

Végeredmények:
DVTK–Videoton 2-1
Puskás Akadémia–Paks 1-0
Honvéd–Vasas 3-1
Újpest–Debrecen 2-1
Balmazújváros–FTC 3-3
Haladás–Mezőkövesd 1-0

(Havasi Zsolt)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás