promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zidane feláll a Real kispadjáról
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Amióta Bajnokok Ligájának hívják a sorozatot, azóta nem volt címvédés, de jött Zidane és a Real Madrid, akik triplázni tudtak. Ez már eleve történelmi, de Zidane pályafutása is az lett.

A francia edző augusztusban még meghosszabbította a szerződését, de utána kijelentette, hogy ha nem fog tudni többet adni a klubnak, akkor távozik. „A csapatnak változásra van szüksége, és ez a pillanat most eljött” – mondta a szakember a sajtótájékoztatón.

Zidane hozzátette azt is, szó sincsen arról, hogy belefáradt volna az edzősködésbe, de most egy új hangra, egy új munkametódusra van szükség a csapatnál. Florentino Perez egyértelműen sajnálja a döntést, és nem is számított rá, viszont biztos benne, hogy Zidane egyszer még visszatér a Realhoz.

Zidane 2016. január 4-én érkezett, hogy átvegye Rafa Benítez helyét. Ez jó döntésnek bizonyult, mivel a csapat gyakorlatilag mindent megnyert vele, amit meglehetett: 3 Bajnokok Ligája, 1 spanyol bajnoki, 1 spanyol szuperkupa, 2 európai szuperkupa és 2 klub vb. Ilyen rövid idő alatt nincs edző, aki ennyi mindent tett volna le az asztalra, ehhez persze kellettek a játékosok is.

„A játékosaim mindig is tiszteltek engem, enélkül nem érhettünk volna el ilyen sok mindent. A döntésemnek semmi köze hozzájuk” – nyilatkozta az edző.

A Realnál nagy lesz a mozgás a jövőben, mivel több játékos is valószínűleg elhagyja a klubot. Köztük a két nagyágyú, Cristiano Ronaldo és Gareth Bale is búcsút inthet a királyiaknak.

Közben persze beindult a pletykagyár, hogy ki lehet majd Zidane utódja. Ebből a Tottemhamet irányító Mauricio Pochettino neve a legésszerűbb. Neki még egy záradék is van az edzői szerződésében, amennyiben a Real érdeklődik iránta, akkor kötelesek elengedni. A fogadóirodák szerint Arsene Wenger is nagy esélyes, de nem hinnénk, hogy ezt komolyan gondolták. Bár mint tudjuk, a fociban bármi megtörténhet. (Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás