promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Két mérkőzésre visszatér Nagy László
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Telekom Veszprém 37 éves jobbátlövője tavaly októberben jelentette be, hogy többé nem lép pályára nemzeti színekben, de a szakmai stáb és a magyar szövetség (MKSZ) felkérésére visszatér egy rövid időre.

"Már a sorsolás pillanatában tudtuk, hogy rendkívül erős ellenféllel szemben vívhatja ki a magyar válogatott a világbajnoki részvétel jogát. A tokiói olimpia szempontjából viszont nagyon fontos, hogy ott legyen a csapat a jövő évi vb-n" - idézi Nagy Lászlót az MKSZ vasárnapi sajtóközleménye.

A tapasztalt játékos hozzátette, megtisztelő számára, hogy ismét válogatott lehet, és szeretne mindent megtenni a csapat továbbjutásáért.

A magyar csapat június 9-én, szombaton 20 órától lép pályára Koperben, majd június 13-án, szerdán 19 órától fogadja Veszprémben a szlovénokat. A párharc győztese vehet részt a januári dán-német közös rendezésű világbajnokságon, amelynek győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek az olimpiai selejtezőn.

Az olimpiai kvalifikáció következő versenye a 2020-as, immár 24 csapatos norvég-svéd-osztrák közös rendezésű Európa-bajnokság, amelynek győztese részt vehet az ötkarikás játékokon, a további két legjobb helyen végző együttes - amely korábban még nem szerzett részvételi jogot az olimpiai kvalifikációs tornára - szintén ott lehet a selejtezőn.

Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány a szlovénok ellen nem számíthat Császár Gáborra. A svájci Kadetten Schaffhausen irányítójának a klubszezon végén megműtötték a térdét. Az edző döntése alapján a Veszprém balátlövője, Jamali Iman sem került a keretbe, szerepel viszont a névsorban az egyaránt sérülésből visszatérő Lékai Máté és Faluvégi Rudolf.

"A világbajnokságra való kijutáshoz mindkét mérkőzésen a legjobbunkat kell nyújtanunk. Mindent megteszünk majd a győzelemért" - szögezte le Vranjes.

A svéd edző hangsúlyozta, a párharc esélyesének az előző világbajnokságon bronzérmes Szlovénia számít.

"Mondhatjuk, hogy a világ egyik legjobb csapata ellen szállunk harcba. Bízom a keret tagjaiban. Fontos, hogy mindenki, aki ott van a keretben, képes legyen százszázalékosan odatenni magát, mentálisan és fizikálisan egyaránt, mindkét mérkőzésen" - magyarázta Vranjes.

A 19 fős keret 16 tagja hétfőn kezdi meg a felkészülést Budaörsön, a külföldi bajnokságokban még szereplő játékosok, Bartók Donát, Borbély Ádám és Faluvégi Rudolf egy héttel később csatlakoznak az együtteshez.

A szlovénok szerdán hozták nyilvánosságra 22 fős keretüket, amelyben szerepel a Telekom Veszprém és a bajnok MOL-Pick Szeged irányítója, Blaz Blagotnisek és Matej Gaber, valamint a veszprémiek jobbszélsője, Gasper Marguc is. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás