promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újra világhírű snookeresek Budapesten
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Sajnos nincs nagy tornánk, így mindig külön kell elhívni a nagy snooker neveket Budapestre. Viszont a játék egyre népszerűbb hazánkban, és általában a gálán is teltház szokott lenni. Az Eurosporton itthon is sokan követték a mostani vb-t, és a csatorna is nagy hatással van arra, hogy kezd egyre népszerűbb lenni a sportág Magyarországon.

A londoni születésű Jimmy White a snooker egyik legendás alakja, a 80-as és 90-es évek közönségkedvence. Rendkívül könnyed és látványos támadó játéka mellett bohém életvitele tette igazán népszerűvé, valamint az is, hogy hat világbajnoki döntője közül egyet sem tudott megnyerni...

A szintén angol Shaun Murphy 2005-ben, a világranglista 48. helyezettjeként óriási szenzációt keltve győzött a vb-n. Azóta további két vb-döntőben szerepelt, továbbá diadalmaskodott az Egyesült Királyság bajnokságán és a Mesterek Tornáján is. Az idei vb-n White a selejtezőben, míg Murphy nyolcadik kiemeltként a nyitókörben búcsúzott.

Az előző két gálához hasonlóan ismét két műsort adnak a sztárok a hazai rajongóknak. A délutáni és az esti előadáson a profik egymással is megmérkőznek, de az eseményt a legjobb magyar snookeresek részvétele is színesíti. A szervezők tájékoztatása szerint a korábbi gálákon közönségkedvenccé vált, mindössze 11 éves hazai tehetség, Révész Bulcsú mellett ezúttal a rekorderként kilencszeres magyar bajnok Kojsza Zoltán lép asztalhoz, övé a nemzetközi versenyen valaha lökött legmagasabb magyar break 127 ponttal.

A White-Murphy mérkőzést megelőzően a két világklasszis különböző "párbajnemekben" küzd meg a magyar kihívókkal: ismét lesz Scotch Doubles páros frame váltott lökésekkel és Colour Clearence, vagyis a színes golyók minél gyorsabb eltüntetése a zsebekben. Ezek mellett újdonságként debütál egy Shoot Out miniverseny, amikor az óra ellen, adott időre játszanak majd a játékosok, jelentősen felgyorsítva a normál játéktempót. A három Shoot Out frame közben a dartsversenyek hangulatát idéző lelkes és hangos buzdítást várnak a közönségtől.

A délutáni háromórás műsor 14.30-kor, míg az esti 20 órakor kezdődik a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. (MTI; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás