promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hosszú Katinka maradt a legértékesebb magyar sportolónk
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A lap magyar kiadása negyedszer állította össze a legértékesebb magyar sportolók listáját. Hosszú, aki tavaly a budapesti világbajnokságon két aranyérmet nyert, sorozatban negyedszer áll a lista élén.

Mögötte a túraautó világbajnokságon ezüstérmes Michelisz Norbert a második, akit két teniszező, a párosban WTA-világbajnok Babos Tímea és a US Openen nyolcaddöntős Fucsovics Márton követ. Az ötödik helyen a vívó Szilágyi Áron található.

A magazin szerint „a hirdetők állandó médiaszereplést, influencerszerepet várnak a magyar sportolóktól, ennek azonban sokan nem tudnak, vagy nem akarnak egyelőre megfelelni. A társaságiadó-rendszerből nyerhető "könnyű" állami pénzek pedig elszívják a forrásokat a sportmarketingből és a szponzorációból. A középmezőny alacsony pontszáma és sűrűsödése jelzi: ha valaki tudatos stratégiával nekivág, könnyen eljuthat az élbolyba a magyar piacon - akár világbajnoki arany nélkül is.”

A magazin jól látja, elég csak azt nézni, hogy ha valaki elindul egy kisebb tenisz tornán, milyen irgalmatlan pénzeket tud összekalapozni. Babos Timi és Fucsovics jelenleg szárnyal, és reméljük meg tudják tartani a formájukat erre az évre is, ahogy Michelisz Norbinak is simán összejöhet egy túraautó világbajnokságos elsőség.

A lista összeállításánál a 2017. február 1. és a 2018. február 1. közötti időszakot vették figyelembe. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás