promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
BL: a magyar bajnoknak most már négy csapaton kell túljutnia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A BL-selejtező ötszakaszos bajnoki ágán - ahová az NB I aranyérmesét is sorolják - 44 csapat szerepel, amelyek közül négy játszhat a csoportkörben. A háromfordulós nem bajnoki ágon lévő 11 csapatból kettő kerül a főtáblára. A 32-es BL-főtáblán 26 hely foglalt: a spanyol, a német, az angol és az olasz bajnokság 1-4. helyezettjei mellett a sorozat, valamint az Európa Liga címvédője is automatikus résztvevő, miként a francia és az orosz bajnokság 1-2. helyezettje, illetve a portugál, az ukrán, a belga és a török bajnok.

Változik az Európa Liga selejtezőjének menetrendje is, viszont a főtábla mezőnye - ami a második számú sorozat esetében 48 csapat - a BL-hez hasonlóan ugyanannyi marad.

A főtáblán 17 csapat részvétele a bajnoki helyezések alapján biztos, miként a BL-selejtező végjátékában búcsúzó tíz másik együttesnek is. Újdonság azonban, hogy a nyártól már szintén két részre bontják a selejtezőt. Az egyik ágon a BL-selejtező egyes szakaszaiban kieső csapatok játszhatnak tovább a kiadó nyolc helyért. A másik EL-selejtezős ágról 13 klub juthat fel a főtáblára.

A magyar bajnokság második és harmadik helyezettje, valamint a Magyar Kupa győztese ezen az ágon szerepel, a selejtező első fordulójában kezd, és négy párharcot kell sikerrel letudnia ahhoz, hogy főtáblára kerüljön. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás