promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Federer minden idők legidősebb világelsője lehet
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
„Izgatottan várjuk Roger Federert, hiszen az Australian Openen mutatott remek játéka után nagy megtiszteltetés számunkra, hogy itt üdvözölhetjük majd”- mondta az ATP honlapján Richard Krajicek rotterdami tornaigazgató.

„Különleges számomra ez a helyszín, hiszen 1999-ben itt játszottam egyik első profi versenyemet. Jó érzés, hogy kivehetem a részem a 45 éves torna születésnapi ünnepléséből” - nyilatkozta a 36 éves Federer, akinek hátránya jelenleg 155 pont a világranglistán Nadal mögött, így ha Rotterdamban elődöntőbe jut, megelőzi riválisát, és minden idők legidősebb férfi világelsője lesz.   

A 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes svájci először 2004 februárjában, legutóbb pedig 2012 októberében vezette az ATP-rangsort, amelynek élén összesen 302 hetet töltött.

Federer 23-6-os mérleggel rendelkezik Rotterdamban, ahol kétszer, 2005-ben és 2012-ben ünnepelhetett tornagyőzelmet.

Nagy riválisa és jóbartája Rafael Nadal a február 26-án kezdődő acapulcói tornán térhet vissza. Nadal január 23-án sérült meg az Australian Open negyeddöntőjében, ahol már a negyedik szettben ápolni kellett, az ötödikben pedig végül fel is adta a Marin Cilic elleni meccset. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás