promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kizárták a Szalay – Bunkoczi párost a Dakaron
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
„Nagyon sajnálom, mert 2004 óta nem fordult elő, hogy a csapat kiesett volna a Dakaron, de az idén sajnos bekövetkezett” - nyilatkozta Szalay az Opel Dakar Team honlapjának. Hozzátette: miután a negyedik szakaszon - amelyen nem értek célba - rengeteg ellenőrző pontot kihagytak, a versenyigazgatóság úgy döntött, hogy kizárja őket.

„Bár nem örültünk neki, teljesen jogos döntésnek tartjuk és elfogadtuk” - mondta a magyar versenyző, aki bízott abban, hogy büntetéssel ugyan, de engedélyt kapnak a küzdelem folytatására.

A verseny szerdai, ötödik szakaszán az autósok között a francia Stephane Peterhansel győzött, így növelte előnyét az összetettben. A 13-szoros Dakar-bajnok és címvédő Peterhansel közel öt perccel előzte meg a második helyen végző riválist, és összetettben már több mint harminc perccel vezet a Carlos Sainz, Lucas Cruz spanyol páros előtt.

A motorosoknál a spanyol Joan Barreda Bort nyerte meg a szakaszt, míg az összetettben élen álló, a szakaszt az ötödik helyen befejező francia Adrien van Beveren előnye csökkent fő riválisaival, a szakaszon és összetettben is dobogós helyen lévő osztrák Matthias Walknerrel, valamint az argentin Kevin Benavidesszel szemben.

A mezőny Perun, Argentínán és Bolívián halad keresztül, 9000 kilométert teljesít, és a végig versenyben maradók 14 szakasz után január 20-án az argentínai Córdobában érnek célba. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás