promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem tudták megfogni Hosszú Katinkát az úszó Eb-n
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú sikeréhez kétség sem férhetett, fölényes rajt-cél győzelmet aratott. A férjét és edzőjét, Shane Tusupot betegség miatt nélkülöző sportoló 4:24.78 perces idejével egy század híján négy másodperccel előzte meg a második francia Lara Grangeont. A magyar úszónak ez volt a 11. aranyérme a rövidpályás kontinensviadalokon.

„Nem volt annyira inspiráló a döntő a sok hiányzó miatt, úgymond rossz volt az igazi nagy ellenfelek nélkül versenyezni. Az időeredményemnek annyira nem örülök, de mindenképpen jó érzés, hogy immár évek óta dominálok az európai mezőnyben” - nyilatkozta az MTI-nek Hosszú.

Ez egy jóleső úszás volt számára, és bár jobban is odatehette volna magát, az aranyérem így is megvan. Magyarázatként hozzáfűzte, hogy nagy nyomás alatt versenyzett az olimpia előtti világbajnokságon, majd a Rio de Janeiró-i ötkarikás játékokon, illetve idén a budapesti világbajnokságon is.

„Kemény évek vannak mögöttem, úgyhogy ezt a mostani Európa-bajnokságot szeretném élvezni” - szögezte le.

Az újságírók és a sportolók találkozására szolgáló vegyes zónában téma volt Tusup távolléte is.

„Volt egy kis hiányérzet bennem, délelőtt ez egy kicsit talán meg is zavart. Délután már csak annak tudtam be a hiányát, hogy itt van valahol, csak nem találom" - fogalmazott a háromszoros olimpiai bajnok, majd elárulta, tudat alatt kereste amerikai edzőjének a hangját a rajtkövön állva és úszás közben is.

Bernek Péter 400 méter gyorson jól rajtolt, de már féltáv előtt átvette a vezetést tőle az orosz Alekszandr Krasznih, aki a célig fokozatosan növelve előnyét elsőként csapott a célba magyar riválisa előtt, aki 3:37.14 perc alatt teljesítette a távot. A BVSC versenyzője majdnem három másodperccel maradt el egyéni legjobbjától, amellyel nyerhetett volna.

„Előre sosem írnám alá a második helyet, most is mindent megpróbáltam. Ez az úszás egész jó volt, még nem olyan, amilyennek lennie kellene, de szerintem ez nem baj. A vége egy kicsit lassú volt, de jót versenyeztem" - értékelt Bernek.

A BVSC sportolója kifejtette, 300 méternél megpróbálta utolérni orosz riválisát, de látta, hogy a tempókülönbség miatt nincs értelme, hiszen stabilan a második helyen halad. „Éreztem benne technikai hibákat, de ezt még az edzőmmel, Nagy Péterrel megbeszéljük" - mondta.

Bernek csütörtökön 400 méter vegyes áll rajthoz. Elárulta, hogy szeretett volna "nagyon jó időt elérni, de eléggé nehéz négy darab négyszázat leúszni ilyen magas szinten", úgyhogy a "szimpla" győzelemmel is elégedett lesz. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás