promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hétfőn egy izgalmas Bajnokok Ligája sorsolás vár ránk
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az európai szövetség (UEFA) honlapjának összefoglalója kiemelte, korábban tizenkétszer fordult elő, hogy egy bajnokságot négy együttes képviselt a csoportkör után: hatszor az angol, négyszer a spanyol, kétszer a német élvonal csapatai uralták ezt a szakaszt. A csúcsdöntést a Premier League képviselői hajtották végre: a szerdán zárult csoportkörben a Liverpool, a Manchester City, a Manchester United és a Tottenham Hotspur saját négyese elsőjeként, míg a Chelsea másodikként biztosította helyét a legjobb 16 között.

A negyeddöntőben korábban kétszer szerepelt négy együttes egy ligából - mindkétszer angol csapatok -, és mivel a hétfői, nyoni sorsoláson egy nemzetbeli gárdák nem kerülhetnek össze, akár ez a csúcs is megdőlhet. A Chelsea dolgát pont ez nehezíti, mivel a többi angol csapat csoportelső lett, így őket nem kaphatják. Imádkozhatnak a Besiktasért, mivel a másik két csapat, akivel összesorsolhatják őket, az a Barcelona és a PSG.

A sportág statisztikáival és érdekességeivel foglalkozó Opta emlékeztetett, hogy a csoportkörben rekordot jelentő 306 gól született.

Az UEFA weboldala kitért rá, hogy az FC Barcelona argentin támadója, Lionel Messi és a Real Madrid játékosa, Cristiano Ronaldo egyaránt 60-60 gólt szerzett eddig BL-csoportmérkőzéseken, ezzel holtversenyben elsők. A címvédő madridiak portugál játékosa idén mind a hat csoportmeccsén betalált, ami korábban senkinek sem sikerült, ráadásul az egy naptári éven belül szerzett BL-gólok csúcsát is megjavította azzal, hogy 2017-ben 19 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját a kupasorozatban. A Bajnokok Ligája örökrangsorát is ő vezeti, a főtáblán 114 gólt szerzett.

Ismét ébresztő jellegű az a dolog az UEFA számára, hogy az első kalaposok között nem volt csoportelső, sőt a Benfica és a Monaco csoport utolsó lett. Ezt várnák egy első kalapos csapattól?

A nyolcaddöntő sorsolása december 11-én, a svájci Nyonban lesz. (MTI; Torony)

Csoportelsők: Manchester United (ENG), PSG (FRA), Roma (ITA), Barcelona (ESP), Liverpool (ENG), Manchester City (ENG), Beşiktaş (TUR), Tottenham Hotspur (ENG)

Csoportmásodikak: Basel (SUI), Bayern München (GER), Chelsea (ENG), Juventus (ITA), Sevilla (ESP), Shakhtar (UKR), Porto (POR), Real Madrid (ESP)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás