promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Győztünk, de mégis füttyszó búcsúztatta a magyar válogatottat
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A magyar válogatott lendületesen kezdett, próbált mezőnyfölényt kiharcolni és érzékeltetni, hogy győzelemre játszik, azaz nem elégszik meg az egy ponttal, noha azzal is megtartaná harmadik helyét a csoportban. A kezdeti rohamokat az eltiltás után visszatért csapatkapitány, Dzsudzsák lövése nyomatékosította. Tíz perc után azonban kiegyenlítettebbé vált a játék, a vendégek már ellentámadásokra is vállalkoztak, egy ilyen végén övéké volt az első kaput eltaláló lövés is, de a Svájcban kétszer is nagyot hibázó Gulácsi ezúttal biztosan hárított.

A magyarok jobbára görcsösen és ötlettelenül próbálkoztak, még lövőhelyzetig sem igen jutottak, a feröeri kapusnak először a 33. percben volt dolga, amikor Dzsudzsák szabadrúgását könnyedén tenyerelte ki. Ekkor már a szurkolók is kezdték elveszíteni a türelmüket, előbb ébresztőt kiabáltak a játékosoknak, majd kissé vulgárisabban is kinyilvánították nemtetszésüket. Később Dárdai Pált, a válogatott korábbi kapitányát éltették, végül németül azt skandálták, hogy "viszontlátásra", azaz Storck távozását követelték. Az első félidő lefújásakor pedig hangos füttyszóval fejezték ki véleményüket.

A második félidőt ugyanakkor ismét lendületesebben kezdte a magyar csapat, amely néhány veszélyesen érkező beadással keltett zavart a feröeri védelemben, de Nielsennek nem kellett védenie. Ezúttal tíz perc elteltével sem hagytak alább a magyar rohamok, Dzsudzsák tiszta helyzetből lőhetett, de a labda ismét elkerülte a kaput. Nem úgy, mint Stieber próbálkozásánál, melynél már vetődve kellett hárítania a szigetországi kapusnak.

A 60. perctől ismét meddővé vált a magyar fölény, egyedül Ugrai kiugrása okozott veszélyt, de akkor az utolsó pillanatban mentett egy becsúszó védő. Az utolsó negyedórára ismét kritikussá vált a közönség, előbb ollézott a vendégek hosszan tartó támadásépítésekor, majd kórusban fejezte ki, mi a véleménye a hazai csapat mutatott produkciójáról, egyúttal ismét elköszönt a magyarok német szakvezetőjétől. Az egész mérkőzés legveszélyesebb lövése ebben a periódusban történt: Bartalsstovu centikkel tévesztette el a bal felső sarkot.

Kimaradt feröeri lehetőséget Böde "büntette meg", aki egy szögletet követően másodjára betalált a kapuba, így két éven belül másodszor szerzett győztes gólt az északiakkal szemben. A hajrában már nem változott az eredmény, de a közönség többször így is hangos skandálással jelezte, hogy elégedetlen a látottakkal. A lefújást követően ezt füttyszóval nyomatékosították a drukkerek, akik véleményüket a szurkolást megköszönő játékosoknak is kifejezték. A himnuszt már csak akkor énekelték el, amikor a játékosok bementek.

csopzaras17vb
„Nem volt egyszerű mérkőzés. Tudtuk, hogy mivel tartozunk a svájci vereség után a szurkolóinknak, és ha nem is sikerült sokkal, de azért nyertünk 1-0-ra. Nem játszottunk jól, de végig nyerni akartak a játékosok, ezért megdicsértem őket” - jelentette ki Bernd Storck, aki nem kívánt részletekbe menően beszélni a találkozóról, egyúttal hozzátette, a csapat ezúttal nem kapta meg azt a támogatást drukkereitől, amit megszokott, ő pedig ehhez hasonlót még nem élt át pályafutása során.
 
"Jó mérkőzést játszottunk. Néhány labdát ugyan eladtunk, de azért stabilan védekeztünk. A második félidő első fele is rendben volt még, de a végére elfáradtunk. Nem mondom, hogy nem érdemelték meg a győzelmet a magyarok, de csalódottak vagyunk, hogy tíz perccel a vége előtt kaptuk a három pontot eldöntő gólt" - értékelt Lars Olsen, a feröeriek dán szakvezetője.

Storck hozzátette, kevés az ember, és ezzel mi is egyetértünk. Vérfrissítésre van szükség, és ideje szétnézni az utánpótlás körül új tehetségeket kutatva.

Bernd Storck szövetségi kapitány együttese 10 forduló alatt 13 ponttal végzett a harmadik helyen, így lemaradt a 2018-as oroszországi világbajnokságról - ahogy az előzőekről is 1986 óta mindig. Az évet két barátságos meccsel zárja a nemzeti csapat novemberben Luxemburg és a vb-résztvevő Costa Rica ellen. (MTI; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás