promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Valóban lesz egy magyar Toni Kroosunk?
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az összeállításban idézik Bernd Storck szövetségi kapitányt, aki közölte, Szoboszlai nagyszerű jövő előtt áll, és meghívta a 16 éves középpályást a felnőtt válogatott júniusi edzőtáborozására.

A székesfehérvári születésű játékosról a brit napilap megjegyzi, hogy közvetlenül a csatár mögött, illetve hátrébb is képes jó teljesítményt nyújtani a középpályán, és olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint Toni Kroos: mindkét lábbal kiváló a labdaérzéke, pontosan passzol, és nagyon magas a játékintelligenciája.

A Főnix-Gold FC-ben nevelkedett Szoboszlai volt a vezéregyénisége az U17-es válogatottnak a márciusi Európa-bajnoki selejtezőn, amelyen Oroszországot (2-1) és Norvégiát (1-0) is legyőzték a magyarok az ő góljaival, így továbbjutottak. Szoboszlai kétszer a kontinenstornán is eredményes volt.

Az osztrák Red Bull Salzburg középpályását az utánpótlásból nyáron a másodosztályú FC Liefering keretéhez irányították. A fiókcsapat színeiben rendszeresen játéklehetőséget kap, és három gólnál, valamint egy gólpassznál jár. Szeptemberben az U21-es válogatottban is bemutatkozhatott.

A listán való szerepléstől persze nem szabad, hogy elbízza magát. Az ilyen focistáknak gyakorlatilag a saját kezükben van a jövőjük. Meglátjuk mennyit akar dolgozni, vagy küzdeni ahhoz, hogy a csúcsra érjen, de a ”The Guardian” listájára felférni már így is szép teljesítmény. (MTI; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás