promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Idegenben játsszuk a Davis-kupa meccset
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A mérkőzést alapesetben Magyarországon kellett volna megrendezni, ugyanis a két együttes legutóbb Belgiumban csapott össze egymással, ám egy idei szabálymódosítás nyomán a két 2017-es döntős - a belga mellett a francia csapat - eldöntheti, hol kíván játszani jövőre az első körben.

A belgák éltek a jogukkal, és - a magyar szövetség közleménye szerint - otthon fogadják Köves Gábor csapatát.

A február 2-4-én sorra kerülő összecsapás pontos helyszínét november 14-ig kell megadnia a belga szövetségnek.

A magyar DK-csapat 3-1-re verte az oroszokat szeptember közepén a Kopaszi-gáton, ezzel 1996 után visszakerült a világcsoportba, a legjobb 16 együttes közé.

„Számítottunk rá, hogy nagyon erős ellenféllel találkozunk, de hát itt, a világcsoportban már minden csapat olyan minőséget képvisel, amely a sportág csúcsát jelenti” - mondta Köves Gábor edző.

A szakember hangsúlyozta: kaphattak volna erősebb és könnyebb ellenfelet is a sorsoláson. Köves kiemelte: az idén döntőbe jutó belgáknak David Goffin személyében top 20-as játékosuk van, míg a második számú emberük, a tapasztalt Steve Darcis a Davis Kupában mindig különösen jól teljesít.

„Nálunk az alapemberek mindenképpen maradnak, Fucsovics Márton és Balázs Attila ma kiemelkedik a magyar mezőnyből” - hangsúlyozta Köves. Hozzátette: mindkét teniszező bőven a top 200-ban van a világranglistán, és bízik benne, hogy Fucsovics hamarosan visszakerül a legjobb százba is. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás