promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mark Beaumont 79 nap alatt biciklizte körbe a földet
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A sztori igazából még 2008-ban kezdődik, amikor 194 nap alatt kerülte meg a Földet a kétkerekűvel. Utána sokan megcélozták ezt a rekordot, és be is állították: az új idő 123 nap volt. Beaumontot nem igazán zavarta, hogy megdöntötték a csúcsát, de mégis a fejében volt a bizonyos Verne regény, és tudta magában, hogy ezt a távot biciklivel 80 nap alatt is meg lehet tenni.

Végül a 28 ezer kilométeres utat 79 nap alatt tudta teljesíteni 44 nappal megjavítva az előző rekordot. Ha pontosítani akarunk: 78 nap, 14 óra, 40 perc. Természetesen itt csak a szárazföldet vesszük alapul, mivel a vízen nem lehet biciklizni. A víz fölött repülőgéppel történt az utazás. A lenti térképpen jól látjuk, hogy is történt ez. Mark Párizsból indult, és oda is érkezett az áttekerés után.

bic80napfold
Aki bele akar vágni a mostani csúcsteljesítmény megdöntésébe, annak nem lesz egyszerű dolga. Mark mögött egy egész csapat volt, míg az előző kihívást teljesen egyedül teljesítette. Most csak a biciklizésre kellett koncentrálnia. Így is a déli féltekén az extrém hideggel küzdött, míg Észak-Amerikában az erdőtüzek nehezítették a tekerést. Naponta 16 órákat ült a biciklin, és éjjelente csak 5 órákat aludt, a maradék időt a regenerálódás töltötte ki.
 
Végül bebizonyította, igen is körbe lehet menni 79 nap alatt is a Föld körül, ráadásul biciklivel. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás