promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
US Open: nem lesz Nadal – Federer elődöntő
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A 28 éves del Potrónak egyetlen egy Grand Slam győzelme van, érdekes módon az a 8 évvel ezelőtti US Open fináléja, és ki mást is győzött volna le 5 szettben, mint Roger Federert. Azóta a két teniszező nem találkozott egymással. Bár nehezen is tudtak volna, az argentin hosszas kihagyásai miatt.

Egyértelmű, hogy del Potro sokkal nagyobb teniszező lett volna, ha nem bombázzák sérülések, de még így is mai napig tud meglepetéseket okozni. Az előző meccsén 2 szett hátrányban volt Thiem ellen és így is győzni tudott, végül Federer ellen csak egyet bukott, és 7:5, 3:6, 7:6 (10–8), 6:4-re hozta a meccset.

„A legjobb meccsemet játszottam a tornán, a szerváim jók voltak, és a tenyereseimet is olyan keményen próbáltam megütni, amennyire csak tudtam. Hazai pályának tekintem ezt a helyszínt, a szurkolók mindig boldoggá tesznek, ha itt játszom. Remélem, Rafa ellen is engem fognak éltetni” – hozta le az NSO Del Potro nyilatkozatát.

„Túl sokat szenvedtem úgymond az egész viadal során, így nem tekinthettem nagyon előre. Bizonyos szemszögből örülök, hogy eljutottam a negyeddöntőig, ezért nem vagyok csalódott, a mostani évem már jól alakult. Sajnos belefutottam egy teniszezőbe, aki ma jobb volt nálam” – mondta Federer, akiből a tornán az is sokat kivett, hogy már az elején két 5 szettes meccset kellett játszania.

Nadal várja del Potrót az elődöntőben, a két nagy gigász párharca azonban elmarad. Hihetetlen, de Nadal és Federer még sosem találkozott egymással a US Openen. Hát, lehet már nem is nagyon fognak. (Torony; NSO)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás