promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nyolcaddöntőben a férfi kosarasok az Eb-n
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A csehek ellen hétfőn 48 év után újra Eb-meccset nyerő magyarok sorsdöntő mérkőzésre készültek a kolozsvári arénában, hiszen egy újabb sikerrel biztosíthatták helyüket a legjobb 16 között.

Ami a két csapat egymás elleni mérlegét illeti, 1935 óta 12-szer csaptak össze, a magyarok 9-3-ra vezettek a párharcban. Legutóbb a 2003-as Eb selejtezőjében találkoztak, akkor mindkét gárda nyert hazai pályán.

A selejtezőcsoportját tavaly százszázalékos mérleggel nyerő magyar válogatott 1999 óta első Eb-jén van jelen, a hazaiak viszont 30 év után szerepelnek újra kontinenstornán.

A keddi nap zárómérkőzése előtt az arénán kívül néhány hazai huligán meggyújtott egy magyar zászlót, de a biztonságiak eloltották, a rendbontókat pedig elvezették. Bő fél órával a kezdés előtt hangzott fel először a csarnokban a "ria, ria, Hungária!", aztán a piros-fehér-zöld szurkolók folyamatosan érkeztek. Nem sokkal később egy távolabbi szektorba megérkeztek a hazai ultrák is mintegy 500 fővel, a biztonságiaktól körülvett magyarok "itthon vagyunk" és "utálunk, sz.. Románia" és "ki nem ugrál, büdös román" rigmusokkal fogadták őket. A himnuszokat aztán mindkét tábor kölcsönösen háttal állva hallgatta végig.

Végül a magyarok örülhettek a győzelemnek. A magyar pontszerzők: Vojvoda 26, Hanga 25, Allen 10, Eilingsfeld 5, Perl 4, Keller 4, Karahodzsics 3, Kovács 2, Ferencz 1. A magyar válogatott 80-71-re győzött.

A magyarok két sikerükkel már biztosan továbbjutottak a C jelű hatos negyedik helyezettjeként a nyolcaddöntőbe, ahol vasárnap a D csoport győztesével találkoznak Isztambulban. A nemzeti csapat utolsó csoportmeccsét csütörtökön 16.15 órakor vívja a címvédő spanyol együttessel a kolozsvári Polyvalent Csarnokban. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás