promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vb-selejtezők: ez már nem a továbbjutásról szól a magyaroknak
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Elsőként csütörtökön a lettek ellen lép pályára Bernd Storck szövetségi kapitány csapata. A német szakvezető ígérete szerint együttesének nemcsak a három pont begyűjtése a célja, hanem gólokkal szeretné feledtetni a drukkerekkel a pireneusi miniállamban elszenvedett egygólos vereséget.

A hat forduló után hét ponttal harmadik magyarok győzelemmel nagy lépést tennének a pozíció bebiztosítása felé, ugyanis a két pont hátránnyal negyedik feröeriek az Európa-bajnok Portugália vendégei lesznek, míg a négypontos andorraiak a csoportot százszázalékos teljesítménnyel vezető svájciakhoz látogatnak, a papírforma pedig mindkét esetben egyértelmű hazai sikert ígér.

A portugálok nem engedhetnek meg maguknak újabb pontvesztést, mert akkor annak ellenére sem lesz saját kezükben a sorsuk az egyenes kvalifikációt jelentő első hely megszerzését illetően, hogy még egyszer - az utolsó körben - találkoznak közvetlen riválisukkal. Jelenleg ugyanis a magyarokhoz hasonlóan Eb-nyolcaddöntős Svájc három ponttal előzi meg Portugáliát.

Amennyiben mindkét válogatott a várakozásoknak megfelelően begyűjti a három pontot, a magyarok esélye matematikailag is elszáll az első helyre, ha pedig a sereghajtó lettek három ponttal távoznának a Groupama Arénából, akkor a pótselejtezőt jelentő második helyre is. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás