promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Indul a US Open: rengeteg nagy név nem lesz ott
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A férfiaknál több éljátékos kihagyja a New York-i tornát: Wawrinka térdműtét miatt nem versenyez, a kétszeres bajnok Novak Djokovic idényének könyöksérülés vetett véget, míg a 2014-ben döntős Nisikori Kej csuklóproblémák miatt pihen 2018-ig. A tavalyi elődöntősök közül így csak a francia Gaël Monfils lesz jelen idén, mivel egy évvel ezelőtt Djokovic Monfilst, Wawrinka pedig Nisikorit verte a négy között.

A világranglista második helyére csúszott Andy Murray várhatóan sem gyűjti be negyedik GS-serlegét, mivel csípősérülés hátráltatja, emiatt Wimbledon óta nem versenyzett, és most is vissza kellett lépnie a tornától.

A US Open favoritja az egész szezont uraló Roger Federer és Rafael Nadal, akik megnyerték az év első három GS-versenyét. A sérülések után ismét csúcsformába lendült két sztár közül a 19-szeres GS-bajnok Federer másodvirágzása a szembetűnőbb: fél év kihagyás után megnyerte az Australian Opent, az Indian Wells-i és miami szupertornát, majd Halléban és Wimbledonban sem talált legyőzőre. Meccsmérlege 35 győzelem és 3 vereség úgy, hogy nemrég Montrealban a döntőben kapott ki. Ha a háta bírja a terhelést, a 36 éves svájci hatodik diadalát arathatja Flushing Meadowsban.

nadfed17uso

A 31 esztendős Nadal az elvesztett melbourne-i finálé után uralta a salakszezont, Monte-Carlo, Barcelona és Madrid meghódítása után begyűjtötte tizedik Roland Garros-trófeáját, egyben 15. GS-címét. Idei mutatója 48 siker mellett 8 vereség, így hétfő óta - 2014. július 6. után - ismét ő a világelső.

A többiek közül leginkább Alexander Zverev okozhat meglepetést: a 20 éves német májusban megnyerte első mesterversenyét Rómában, majd két hete Montrealban Federert verte a döntőben. A világranglista hatodik helyezettjének formáját jelzi, hogy idén öt tornagyőzelemnél tart.

A nőknél a hatszoros bajnok Serena Williams áprilisban szülési szabadságra ment, távollétében a német Kerber és Karolina Pliskova is vezette a világranglistát. A 25 éves cseh játékos tavaly a fináléig jutott, idén pedig megszerezheti első Grand Slam-trófeáját New Yorkban. A címvédő Kerber ugyanakkor ebben az évben mindössze egy elvesztett döntőt tud felmutatni a mexikói Monterreyből.

Esélyesként indul az amerikai nyílt bajnokságon a friss wimbledoni bajnok spanyol Garbine Muguruza, a londoni GS-tornán kétszer győztes cseh Petra Kvitova és a továbbra is első GS-serlegéért küzdő román Simona Halep.

Babos Tímeát tavaly - pályafutása során először - a 32. helyen egyesben is kiemelték, az utóbbi hónapokban viszont gyenge formában van. Februárban, budapesti diadala után a 27. helyen állt a WTA-rangsorban, azóta viszont a 66. pozícióba csúszott vissza, mivel 10 győzelem mellett 20 vereségnél tart idén. A 24 éves magyar tavaly a harmadik fordulóban kapott ki nagy csatában Haleptől, így jócskán van megvédendő ranglistapontja.

A férfiaknál Fucsovics Márton (117.) sok selejtezős próbálkozás után először kezd alanyi jogon egy Grand Slam-főtáblán, ami annak köszönhető, hogy júliusban karriercsúccsal az ATP-rangsor 99. helyére ugrott. A Davis Kupa-válogatott alapembere harmadszor próbál szerencsét a GS-elitmezőnyben: egy éve a selejtezőből jutott fel a US Open főtáblájára, idén Wimbledonban pedig szabadkártyát kapott. (MTI; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás