promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jön az Európai Szuperkupa: Real vagy United?
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Pár nagy sztárcsapat már szuperkupázott egyet a saját országában. A németeknél pl. Bayern verte a Dortmundot, Angliában az Arsenal ütötte ki a Chelseat. Mind a két párharc tizenegyesekkel dőlt el. Az persze még mindig kérdéses, hogy mennyire veszik komolyan ezeket az összecsapásokat a klubok a szezon elején. Tény, hogy az Európai Szuperkupa talán egy nagyobb presztízzsel rendelkező sorozat, de ettől még a Real és a United is afféle nagyobb felkészülési megmérettetésnek fogja tekinteni.

A trófea 1973 óta íródó történetében a Real hatodszor érdekelt, és eddig háromszor nyert: 2002-ben a holland Feyenoordot, 2014-ben és tavaly pedig a Sevillát győzte le. Emellett kétszer veszített: 1998-ban és 2000-ben a Chelsea-től, illetve a Galatasaraytól kapott ki. A Manchester United 1991-ben legyőzte a Crvena zvezdát, 1999-ben viszont alulmaradt a Lazióval szemben, majd 2008-ban a szentpétervári Zenittől is vereséget szenvedett.

Az átigazolási szezonban a Manchester United volt az aktívabb a két együttes közül: az Old Traffordra költözött többek között 50 millió fontért Romelo Lukaku és 35 millióért Nemanja Matic. A Real ezzel szemben egyetlen nagy szerzeményt sem jelentett be ezen a nyáron.

A két csapat nemrég találkozott egymással egy kaliforniai felkészülési mérkőzésen, melyen 1-1-es döntetlen után büntetőkkel a United bizonyult jobbnak.

A szkopjei lesz az UEFA által rendezett klubsorozatok első macedóniai döntője. A találkozó kedden 20.45-kor kezdődik a II. Fülöp Nemzeti Stadionban. (Torony; MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás