promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már most mindenki sorban áll a Neymar mezekért
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A 25 éves játékos a Barcában a 11-es mezt viselte, mivel a 10-es már Messié volt, de a PSG-ben megkapja ezt a számot, mivel Javier Pastore lemond róla. „Fel akartam neki ajánlani ezt az apró ajándékot, mert azt szeretném, hogy az első naptól kezdve boldog legyen és otthon érezze magát a csapatnál” - nyilatkozta Pastore.

Neymar 10-es mezét már lehet kapni a boltokban, és gyakorlatilag kígyózó sorokban torlódnak a párizsiak, hogy megvehessék.

Amíg a PSG szurkolók örülnek, addig a futball életben szakértőként is jelen lévő Arsene Wenger irracionálisnak tartja a brazil labdarúgóért fizetett rekordösszeget.

Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Arsenal francia vezetőedzője úgy véli, pusztán sportszempontokkal nem igazolható az egyezség, amely brit lapok szerint összességében csaknem 500 millió eurójába kerül a PSG-nek. A szakember szerint sokkal inkább a francia együttes katari tulajdonosainak érdekei diktálták az ügyletet.

„Minden lehetséges, ha egy ország a tulajdonosa egy klubnak” - idézte őt a The Times című lap. Wenger hozzátette, így rendkívül nehéz tiszteletben tartani a pénzügyi fair play (Financial Fair Play, FFP) elveit. Egy országnak különféle érdekei fűződhetnek ahhoz, hogy egy játékos képviselje őt, és ezt különféle utakon el is tudja érni - mondta az Arsenal vezetőedzője, aki szerint azonban ez nem igazolhat ilyen léptékű befektetéseket, és nem is illik a sporthoz.

Szerinte a tulajdonosi viszonyok megváltoztatták a futball egészét az elmúlt 15 évben, és a maga részéről ezért támogatja, hogy a labdarúgás csak a saját forrásaira támaszkodva működjön.

Emellett számára úgy tűnik, „gyorsul az infláció” - fogalmazott. „Tavaly léptük át a százmilliós határt, és mindössze egy évvel később már a kétszázmilliósat” - fejtette ki. 2016 augusztusában Paul Pogba 105 millió euróért igazolt a Juventusból a Manchester Unitedhez.

Mint Wenger mondta, az Arsenal - és a klubok 99 százaléka - nem tud lépést tartani ezzel. Figyelmeztetett arra is, hogy Neymar átigazolásának meglesznek a következményei. Ha például az FC Barcelona, amelyben a 25 éves támadó játszott, új játékost akar venni a Neymarért kapott tetemes összegből, bizonyára nehézségekre számíthat. „Ami eddig 15 millióba került nekik, az most százmillióba fog” - vélekedett.

Hozzátette, aggasztja, hogy nem lehet ellenőrzés alatt tartani az átigazolási piacot. A gyakorlat pedig, amellyel meghatározzák a játékosok értékét, "túl van az ésszerűség határain".

Az Arsenalnál múlt hónapban dőlt meg az átigazolási rekord, amikor a londoni együttes a hírek szerint 46,1 millió fontért szerezte meg Alexandre Lacazette francia támadót. Az árak elszabadultak a futball piacon, meglátjuk tartható-e ez. (MTI; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás