promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lerövidítenék a félidőt a fociban
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A 90 percet már mindenki megszokta, az IFAB (International Football Association Board) viszont ezt lerövidítené 60 percre, vagyis 30 perces félidők jöhetnének. Az IFAB amúgy a labdarúgás szabályainak megalkotásával illetve módosításával megbízott nyolctagú testület. Ők most jelenleg úgy látják, hogy a játék sokat áll, sok az időhúzás, ezért bevezetnék az óramegállítást.

Amint a labda nem lenne játékban, a bíró megállítaná az órát. Úgy számítottak, hogy egy meccsen átlagosan 30 percet van tisztán játékban a labda, így a fél órás félidő ideálisnak mondható. Ezzel fel is akarják pörgetni a játékot, de ha valami balhé, vagy szabadrúgás van, ugyanúgy állni fog minden, csak nem fog menni az óra. Szóval a félidőből így is elmenne kb. 45 perc, sőt, lehet még több.
 
Az IFAB még sok szabályváltoztatáson gondolkodik, de nehéz elképzelni, hogy ezekből valóság is legyen. Ezek közé tartozik, hogy a szabadrúgást vagy szögletet önmagának is lepasszolhatná a játékos, vagy a tizenegyes utáni kipattanó nem számítana, ugyanúgy, mint a tizenegyespárbajban.
 
Egy valami biztosan jól működik, és az a videóbíró, ami már a mostani Konföderációs Kupán is sok kínos döntéstől megmentette a játékvezetőket. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás