promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nadal 10. Roland Garros győzelme
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A korábbi világelső 6:2, 6:3, 6:1-re nyerte meg a Francia nemzetközi teniszbajnokságot. Nadal a 15. GS-torna-győzelmével letaszította az örökranglista második helyéről Pete Samprast, akinek most sikerült kilépni az árnyékából. Érdekes Samprasnél, hogy ő soha nem tudta megnyerni a Roland Garrost.

A szakértők is úgy látták, hogy Nadal úgy is nyert volna, ha csak 1 szervája van. A legnagyobb meccset pont Murray játszotta Wawrinka ellen, akivel több mint 4 és fél óráig nyúzták egymást. Fel lehetett hozni, hogy Waw talán fáradtabb, de teljesen mindegy volt mit csinál a svájci, Rafa ellen most nem volt ellenszer. Bátran kimondhatjuk, bárki állt volna a másik oldalon, nem tudott volna a spanyollal mit kezdeni.

Nem láttunk izgalmas döntőt, de olyan szintű teniszt mutatott Rafa, hogy minden egyes pillanata élvezet volt a szemnek.

rafa10
A spanyol játékos a sikerével holnaptól a második helyen áll a világranglistán Andy Murray mögött – Wawrinka a harmadik lesz, Djokovics pedig csak a negyedik.
 
Az Eurosport csinált egy dokumentumfilmet Nadal tiszteletére, amit hétfőn este 20.30-kor érdemes lesz megnézni a Rafa és teniszrajongóknak egyaránt. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás