promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Indulnak a vb-selejtezők!
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Két olyan találkozóra kerül sor, melynek során a csoport első és a második helyezettje méri össze a tudását. A svédek az éllovas franciákat látják vendégül, és sikerükkel pontszámban utolérhetnék a tavaly Eb-döntős riválist. Ugyanez a helyzet az izlandi-horvát összecsapáson, azaz a hazai siker kiegyenlítetté tenné a versenyt, amely a biztos részvételt garantáló első helyért zajlik.

A hatodik forduló legnagyobb presztízsű összecsapása kétségkívül az - egykor évenként megrendezett - skót-angol párharc lesz, amelyre 114. alkalommal került sor. Az angolok 13 pontjukkal magabiztosan vezetik csoportjukat, míg a hét pontjukkal negyedik skótok a pótselejtezős helyért vannak versenyben, ugyanis kettővel vannak lemaradva a második szlovákoktól.

A kilenc hatosban már csak két százszázalékos gárda van: a magyarok csoportjában éllovas Svájc a Feröer-szigetek vendége lesz, míg a címvédő németek San Marino csapatát fogadják.

Andorrát kötelező legyőznünk:

Bernd Storck szövetségi kapitány csapata féltávnál nyolcpontos hátránnyal követi a százszázalékos teljesítménnyel éllovas Svájcot, illetve öttel van lemaradva az Európa-bajnok Portugáliától, így kevés esélye van rá, hogy odaérjen a részvételt garantáló első, vagy a pótselejtezőt érő második helyre. Sokan úgy gondolják ezt az időt tényleg a válogatott építésére kellene fordítani.

A harmadik helyet elfoglaló magyaroknak még úgy is kötelező a három pont begyűjtése, hogy a német szakvezető több kulcsjátékosára nem számíthat a pireneusi országban. Nincs a keretben Fiola Attila, Gera Zoltán, Nikolics Nemanja és Szalai Ádám sem.

Az előző, márciusi fordulóban a sereghajtó andorrai válogatott 11 év és 58 vereség után szerzett ismét pontot, amikor a Feröer-szigetek csapata ellen ért el gól nélküli döntetlent, s vélhetően ezúttal is az lesz az elsődleges célja, hogy kapuját megóvja a góltól.

A játéknapon az eddig hibátlanul menetelő svájciak a magyarok mögött negyedik feröeriekhez látogatnak, míg a portugálok Lettországban próbálják meg begyűjteni a három pontot, hogy továbbra is tapadjanak a listavezetőre.

Csoportok állása:

csopallasvb
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás