promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Büntetőkkel nyerte meg a Magyar Kupát a Ferencváros
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A közel 15 ezer néző előtt megrendezett fináléban ugyan Kleinheisler révén a Ferencváros előtt adódott az első komolyabb lehetőség, a Vasas azonban jóval tudatosabb futballt mutatott be, és rendre szép összjátékkal jutott el ellenfele 16-osának előteréig. Bő húsz perc után a Ferencváros vette át az irányítást, ennek gyorsan meg is lett az eredménye, igaz, Varga távoli szabadrúgásánál csúnyán elszámította magát az angyalföldiek kapusa. A hazai pályán játszó zöld-fehérek három perccel később megduplázhatták volna előnyüket, de a játékvezető nem adta meg Moutari gólját, mondván a kipattanót megelőzően Naggyal szemben szabálytalankodott Radó.

A 41. percben csak néhány centin múlott a Vasas egyenlítése, Hajnal veszített labdát a saját térfelén, a villámgyors kontra végén Saglik lövése a felső lécről a gólvonal elé vágódott le.

A Vasas szinte rögtön a szünet után egyenlített, ettől kissé megzavarodtak a hazai futballisták. A Vasas kicsit visszavett a tempóból és átállt a kontrákra. A 67. percben egy ilyen ellenakció végén Kulcsár szerezhetett volna vezetést az angyalföldieknek, de Dibusz védte a ziccert. Az FTC elsősorban Moutari gyorsaságára épített, de a villámléptű támadónak legtöbbször teljesen egyedül kellett felvennie a harcot a Vasas-védőkkel.
 
Öt perccel a rendes játékidő vége előtt újra Varga próbálkozott távolról, kiváló lövése azonban a felső lécen csattant. Bő másfél perc volt hátra, amikor belső védő Ristevski óriási lendülettel indult meg, majd ziccerbe hozta Murkát, a cserejátékos azonban fölé lőtte a meccslabdát. Ezt követően Lovrencsics indult meg a jobbszélen, majd egy ütközés után mozdulatlanul terült el a földön: a játékosok láthatóan szinte pánikba estek, gyakorlatilag többen el is sírták magukat. A Vasas kapusa még be is segített a rendkívül lassan mozgó mentős csapatnak. A 16-szoros válogatott játékos hordágyon, de szerencsére integetve, eszméleténél, nyakmerevítőben hagyta el a pályát.


A hosszabbításban egyértelműen a Ferencváros játszott veszélyesebben, de gól nem született, így következhettek a büntetők. A 11-es rúgások során a tíz rúgó közül egyedüliként a Vasasból Ristevski hibázott, így a veterán Cukic büntetője zárta le az összecsapást. A közönség szinte rögtön Lovrencsics Gergő nevét kezdte skandálni. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás