promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Klicsko újra ringbe lépne Joshua ellen
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Brit sajtóértesülések szerint a londoni Wembley Stadionban technikai kiütéssel győztes Joshua és a nehézsúlyt több mint egy évtizeden át uraló Klicsko második összecsapására október 28-án kerülhet majd sor.

A brit világbajnok meccsszervezője, Eddie Hearn hétfőn úgy nyilatkozott, hogy jelenleg a helyszínről folynak a tárgyalások és szerinte októberben megtartják a meccset.

A mérkőzéssel kapcsolatban bizonytalanságot jelent, hogy jelen állás szerint Joshuának a Nemzetközi Bokszföderációnál (IBF) birtokolt címét kötelező kihívó ellen kell legközelebb megvédenie. Az IBF a bolgár Kubrat Pulevet jelölte ki. Hearn ugyanakkor jelezte, kérelmet nyújtanak majd be a szervezethez annak érdekében, hogy engedélyezze a Klicsko elleni meccset.

Ha összejönne, akkor a legesélyesebb helyszín a cardiffi Principality - korábbi Millennium - Stadion, melyben novemberben és decemberben rögbimérkőzéseket rendeznek szombatonként, ám az október 28-ai időpont szabad. Szintén nagy előnye az arénának - melyben korábban három profi gálát is rendeztek -, hogy befedhető, így a 75 ezer férőhelyes stadionban az időjárási körülményektől függetlenül lebonyolíthatják a találkozót.

A két nehézsúlyú öklöző április 29-én csapott össze egymással Londonban A két nehézsúlyú öklöző április 29-én csapott össze egymással Londonban, ahol az IBF címvédőjeként ringbe lépő Joshua látványos, közönség-szórakoztató csata végén, a 11. menetben technikai KO-val verte az ukrán Klicskót, a Boksz Világszövetség (WBA) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) bajnokát. A korkülönbség nem látszott a két profin, és Klicsko igazán meg tudta szorongatni Joshuát. Nem lenne jogos kijelenteni, hogy az ukrán legenda esélytelen lenne egy visszavágón. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás