promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Roger Federer most is kihagyja a Roland Garrost
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Federer mindenki nagy meglepetésére idén az Australian Openen megszerezte 18. Grand Slam-győzelmét, ráadásul az örök rivális Nadalt tudta legyőzni. Ha van ordító különbség a két teniszező között, akkor az a salakon nyújtott teljesítmény. Nadalnak ez a kedvenc borítása, de a svájcinak sosem ment igazán, így teljesen logikus döntést hoz azzal, ha ezeket a megmérettetéseket kihagyja.

„Sajnálattal közlöm, hogy úgy döntöttem, hogy nem veszek részt a Roland Garroson. Az elmúlt hónapban nagyon keményen dolgoztam a pályán és azon kívül is, de annak érdekében, hogy még évekig játszhassak úgy érzem az a legjobb döntés, ha kihagyom a salakpályás szezont és a füves és a kemény pályás idényre készülök” – hozta le Federer közleményét az NSO.

Federer 2009-ben tudta megtörni a Roland Garros átkot, így megszerezve a karrier Grand Slamet, vagyis, hogy mind a négy nagytornát megnyerje pályafutása során. Érdekes módon Djokovicnak is az RG megszerzése ment a legnehezebben.
 
Roger azóta egy 2011-es döntőt tud még a francia fővárosban felmutatni, 2015-ben negyeddöntőig jutott, tavaly viszont már nem indult, és idén sem fogják látni a franciák a pályán. (Torony; NSO)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás