promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
U17-es Eb: csoportelsőként megyünk a negyeddöntőbe
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Nekünk fordított helyzetünk volt a csoportba, a legerősebb ellenféllel kezdtünk, majd haladtunk a leggyengébb felé. Persze senki sem akarja lenézni Feröert, de nekik most csak a pofozózsák szerepe jutott - gól nélkül búcsúznak az Eb-től. Nekünk is hozni kellett a kötelezőt, és megverni őket az utolsó meccsünkön. Kellett is a csoportelsőség, különben a spanyolokkal találkoztunk volna.

A zágrábi találkozó óriási magyar mezőnyfölénnyel indult, de Szélesi Zoltán együttese a 24. percig csak kapufáig és kimaradt gólhelyzetekig jutott. Akkor azonban Torvund Alexander szöglet után fejelt az ellenfél kapujába. A gól után a magyarok pontosabban fejezték be akcióikat. A tornáról eddig sérülés miatt hiányzó csapatkapitány, Szoboszlai Dominik akcióból talált be, majd Torvund volt ismét eredményes. A magyarok öt perc alatt szereztek három gólt.

A második játékrész elején Szoboszlai szabadrúgásból növelte a magyarok előnyét, akik végig támadásban maradtak ugyan, de újabb gólt nem szereztek.

A franciák a tornán már hét találatnál járó Amine Gouiri duplázásával győzték le Skóciát, így a csoport második helyezettjeként ők jutottak tovább. A skótoknak a döntetlen is elég lett volna, de a hajrában kapott második francia gól a kiesésüket jelentette. A franciák így pénteken egy elég nehéz ellenféllel, a spanyolokkal találkoznak a negyeddöntőben.

A magyarok negyeddöntős ellenfele, a török csapat hat pontot szerezve végzett az A csoport második helyén: a spanyoloktól kikapott ugyan 3-2-re, de a folytatásban legyőzte a horvátokat (4-1) és az olaszokat (2-1) is. Az Eb előtti felkészülési időszakban a magyarok 0-0-t játszottak a törökökkel. Nem verhetetlen csapat, minden követ meg kell mozgatnunk, hogy kiejtsük őket! (Torony; MTI)

csopu17vege
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás